• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/informer.rs

11.12.2016

13:39

EMOTIVNA ISPOVEST ACE LUKASA: Demokrate su mi oca oterale u GROB!

Estrada

EMOTIVNA ISPOVEST ACE LUKASA: Demokrate su mi oca oterale u GROB!

Podeli vest

Popularni pevač Aca Lukas i dalje ne može da prežali gubitak oca Vuksana, koji je preminuo samo mesec dana nakon što je folker izašao iz zatvora jer je uhapšen u akciji Sablja

Luksa je za medije opisao svoj odnos sa ocem, za čiju smrt optužuje tadašnju vlast, koja ga je uhapsila zbog navodnog neovlašćenog posedovanja pištolja.

- Otac mi je preminuo 2013, i to mesec dana po mom izlasku iz zatvora. Bio je pre svega veliki čovek, a onda stručnjak u svom poslu, bio je profesor na fakultetu, veliki stručnjak za niskogradnju. Bio je veliki legalista, prvi put kada je policija došla na vrata zato što sam se švercovao autobusom, zamalo nije dobio infarkt - započeo je svoju ispovest popularni pevač.

 

 

Lukas je nekoliko puta pričao kako je on bio koleteralna šteta u akciji "Sablja", koja je sprovedena nakon ubistva premijera Zorana Đinđića. Pevač otvoreno u svojoj ispovesti krivi DOS, koji je tada bio na vlasti, za smrt oca Vuksana.

- Zbog toga jedino danas mogu da budem ljut na tadašnju vlast. Ne mogu da kažem da je tadašnja vlast ubila mog oca, ali da su ga oterali u grob mojim hapšenjem, to jesu. Bio je bolestan, ali verovatno ne bi toliko galopiralo da se nije desilo da su me uhapsili. On nije mogao da podnese da je njegov sin u zatvoru, zato što je on u dubini duše bio ubeđen da sam ja kriv ako sam u zatvoru. Nije mogao da shvati da neko sedi u takvoj ustanovi, da ga neko ocrni, a da tu nema ničega. On to nije mogao da podnese. Govorio mi je: "Nisu u pravu, nisi ti kriv", ali negde u dubini duše je osećao da sam kriv. Izgubio je poverenje u sina zato što je mislio da sam kriminalac - sa knedlom u grlu se prisećao Aca razgovora s ocem.

Pevač dodaje da su ta četiri meseca, koliko je proveo u Centralnom zatvoru, za njegovog tatu bila kao čitava večnost.

- Mnogi ljudi danas idu u zatvore na po nekoliko godina, ali za moga oca ta četiri meseca su bila nepremostiva. Mnogo mi je teško kada o tome pričam i to je jedna teška rana u mom životu i možda jedina - iskreno priča pevač.

 

 

On se prisećao vremena kada je na vlasti bio  DOS, kada je predsednik Vlade bio Zoran Živković, a potpredsednik Čedomir Jovanović.

- Tada je bilo vreme da ako se ne dopadnete nekom zbog nečeg, odmah vas hapsi i smešta vam aferu. Meni su prvih deset dana u zatvoru govorili kako su pronašli dva kilograma droge u dvorištu, pa su onda pronašli dva "zemunca" koje sam kao krio u podrumu, ma sve i svašta. To govori da su mene spremali za nešto i mogli su da mi sve to stave na teret, da mi namesete da u zatvoru provedem skoro ceo život. Tako je vreme bilo, mogao je da uradi ko je šta hteo, a da ne odgovara. Ljudima su pakovali afere svaki dan - zaključio je Lukas za "Alo".

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nesa

pre 7 godina

nisi jedini kome se demokrate zagorcale zivot. bilo ne ponovolo se\n

VESNA

pre 7 godina

Najperfidniji režim u našoj istoriji! Krvavo smo se borili dok ih nismo doveli na vlast, a kada smo videli koji je to zajeb bio nismo mogli da se bunimo jer smo ih lično mi izabrali. Ispadalo je, ako nismo za njih, onda smo za pokojnog Miloševića. Za njihove vladavine najveći broj intelektualaca ostalo bez posla u najosetljivijim godinama (oko 50-e, kad nisi "ni tamo, ni ovamo"). Uništili su srednji stalež i intelektualnu elitu, pa su sami sebi isekli granu na kojoj sede, jer im je to bilo glasačko telo. Ukrali nam poslednju deceniju života pred dolazak starosti i oterali nas u grob pre vremena. To što su nam, posle, neki drugi "ukrali" deo penzije, nije ništa u poređenju s onim prvim, pa se, valjda zato, nismo ni bunili. Eto, možda je ovo Aci (Lukasu) za utehu.

Izbori 2024

Vesti

TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija