• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mario Badjuk

16.12.2016

12:20

SAŠA JOKSIMOVIĆ: Danas je luksuz odbiti ulogu!

Estrada

SAŠA JOKSIMOVIĆ: Danas je luksuz odbiti ulogu!

Podeli vest

Glumac Saša Joksimović poznat je kao dobar šoumen, a njegova harizma brzo je osvojila srca gledalaca. Iako nije uspeo da dobije ulogu u hit filmu "Montevideo" Dragana Bjelogrlića ovih dana vredno sa njim radi seriju "Senke nad Balkanom"

- Tumačim lik zatvorskog lekara Milanovića koji igra dvostruku igru pokušavajući da izbalansira izmedju onoga za šta se predstavlja i onoga što mu je rečeno da radi. Izuzetno interesantan lik za igru kao i ceo projekat koji se zasniva na intrigi i žanrovskog je porekla. Publika je željna ovakvih projekata.”

Imali ste želju da budete deo „Montevidea“, ali niste prošli na kastingu, šta mislite da je bio razlog?

- Ja sam imao utisak da sam bio medju najboljima na kastingu za Montevideo. Kada sam kasnije čuo da je projekat zaplovio, bio sam tužan iskreno što nisam deo te posade. Ja ne znam koji je razlog bio, ali nema veze, tu sam gde sam. Pored Dragana, u Senkama nad Balkanom i jako mi je udobno.

Za seriju „Senke nad Balkanom“ ističe se da je politički triler. Trenutno veliku popularnost ima krimi serija "Ubice moga oca", kako komentarišete ekspanziju krimića na domaćim televizijama?

- Mene je zadesila sudbina mog dragog kolege Nikole Koje, koji je snimio pilot epizodu sada vec jako uspešnog filma Stado, dakle u prvobitnoj ideji je to bila serija, gde on nije uspeo nigde da udomi i plasira projekat. Ja sam 2011. snimio pilot epizodu igrane serije pod nazivom Igra Istine koja je savremeni triler zasnovan na intrigi i mistici i nekoliko godina unazad sam pokušavao da taj projekat plasiram na nekoj televiziji, međutim u tom trenutku niko nije imao sluha za ono što sam ja govorio i u šta sam se kleo. Kada malo izguglate "Igru istine", videćete da sam ja prvi koji je hteo da pokrene taj talas, ali nije bilo vremenskih uslova za tako nešto. Garantujem vam da bolji projekat ne postoji kada je triler u pitanju kod nas. Što se tiče aktuelnih Ubica moga oca, mogu da kažem da je serija jako dobra i upravo je ono što je po mojoj meri.

Aleksandar Kujučev

Pored serije koju snimate, koji su to najbitniji glumački angažmani kada ste Vi u pitanju?

- Pored "Senki nad Balkanom", jako su bitni i raniji i aktuelni projekti u kojima sam. "Selo gori a baba se češlja", aktuelan i zanimljiv angažman, pa onda prvi srpski kafanski mjuzikl gde igram glavnu ulogu i u isto vreme i pevam kafanske pesme. U tom projektu ću  prvi put sarađivati sa suprugom Nevenom, koja je deo producentskog tima koji predvodi Marko Jovanović, pa onda brodvejski mjuzikl Pepeljuga koji potpisuje Emotion, gde tumačim lik kralja...i onda se vidimo 31.decembra na Radio televiziji Vojvodina gde sam domaćin i voditelj najboljeg novogodišnjeg provoda u Srbiji. Vodiću emisiju Ko dlanom o dlan , a partnerka će mi biti Anita Savić. Pored njih, tu su i moji stalni angažmani u Madlenianumu, Slaviji i na Terazijama.

 Da li nas stvarno očekuje prvi srpski kafanski mjuzikl? Koga biste uveli u mjuzikl, kada je u pitanju folker čije pesme i sami pevušite?

- Da, biće to prvi srpski kafanski mjuzikl. Produkcija Marko Jovanović, Sara Đorđević i moja supruga Nevena Joksimović. Kolege moje drage Marijana Mićić, Dragana Mićalović, Tea Gjeorgjeska, Siniša Zlatić. Garantujem da će se dugo prepričavati ono što budete videli. Ne pevušim pesme folkera, već dobre kafanske pesme kojih danas nažalost malo ima.

Ove godine , 9.novembra, proslavili ste osam godina braka sa suprugom Nevenom.Po čemu pamtite prvih devet godina braka?

Pamtim po najlepšim stvarima. Ružne zaboravljam ili ih se ne sećam. Majke mi.... Ko kaže da ima idealan brak taj laže, ustvari i ne zna šta je to idealan brak. To je život sa usponima i padovima bez kojih bi brak bio jako dosadan.

Verujete li u ljubav za ceo život?

Verujem. pronašao sam je i ona je pronašla mene. Hvala ljubavi!”

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija