• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šašić

19.12.2016

19:25

POTRESNA ISPOVEST MLADE ZVEZDE GRANDA ZA INFORMER: Pevala sam dok mi je majka umirala!

Estrada

POTRESNA ISPOVEST MLADE ZVEZDE GRANDA ZA INFORMER: Pevala sam dok mi je majka umirala!

Podeli vest

Jadranka Barjaktarović je 2008. nastupala na dočeku Srpske nove godine iako je znala da joj mama neće dočekati jutro


Jadranka Barjaktarović je pevala na dočeku Srpske nove godine dok je njena majka Milijana umirala! Mlada zvezda "Granda" u ispovesti za Informer govori o golgoti koju je preživela te 2008. godine, kada je morala da odradi unapred zakazanu tezgu, a znala je da joj mama živa neće dočekati jutro.

- Majka mi je preminula 2008. godine, i to dok sam ja nastupala za Srpsku novu godinu u Novom Sadu. Ja sam pevala, a ona je umirala. Nisam mogla da otkažem taj nastup jer je bio unapred ugovoren. Mama je pet godina bolovala od raka i znali smo da je došao kraj te njene borbe - počinje Jadranka svoju tužnu priču.

Rekli su mi da je kraj

Nisam mogla da otkažem taj koncert jer je bio unapred ugovoren
Jadranka Barjaktarović

Pevačica je krenula na novogodišnju tezgu znajući da su u pitanju sati kada će njena majka izdahnuti: 

- Dok sam putovala na nastup, sve vreme sam bila sam na vezi sa mojima. Oni su mi rekli da je kraj, da ona umire, da neće dočekati jutro. Sećam se, dok sam pevala, sve vreme sam mislila o njoj. Razmišljala sam: "Odradiću ovaj nastup najbolje što mogu i sutra će mama biti dobro." Nikada ne možeš zaista da poveruješ da će ti majka umreti. Uspela sam nekako da odradim Novu godinu jer mi je majka govorila da nikada ne prestanem da pevam ako se njoj nešto desi. Sutra ujutru su mi javili da je preminula - ispričala nam je pevačica.

Majci posvetila pesmu

Jadranka je nedugo posle majčine smrti snimila album sa jednom autobiografskom numerom:
- Tražila sam da mi urade pesmu koju ću posvetiti majci, ali sam je napravila kao da nije umrla nego da je još živa. Numera se zove "Krv sam tvoja". Ona je bila mnogo jaka žena i zbog nje sam i ja takva - priča pevačica. 

Priznaje da joj je mama bila najveća podrška u životu:
- Često mi je pričala: "Ti si nas od pevanja izdržavala i bilo bi glupo da prestaneš.". Te reči mi je ostavila u amanet i znala sam da moram da izdržim i da budem jaka. Nisam plakala kada sam čula tužnu vest, samo sam otišla i kupila crnu jaknu jer sam znala gde treba da idem. Nisam mogla ni da zamislim da nje više nema - iskrena je Jadranka. 

Informer

Nema više suza

Od tada, pevačica nikada nije prespavala u rodnom Beranu:
- Svratim ponekad tamo, otac mi je tu i neka je živ i zdrav sto godina. I kada dođem u Berane, ostanem pola sata, sat. Tamo mi je najveća bol, ali život ide dalje. Od kada mi je majka umrla, ja više nikada nisam zaplakala. Ne može niko da me iznervira posle toga. Jer kada izgubiš nešto što je najvrednije, ništa više nije vredno suza. Ispratila sam je dostojanstveno, bez suza, jer bi ona tako htela. Ni dan-danas je nisam prebolela, ali život ide dalje - dodaje Barjaktarovićeva.

Informer

 

 


 


 

 



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
montana

pre 7 godina

A zašto ne pevaš u minijaturnoj crnoj gorici? Zato što je hleb u Srbiji jel tako? Epa ako je tako pričaj EKAVICOM ili se gubi odavde.

Genije

pre 7 godina

Pa cela Srbija zna i ko si sta si i da bi se prodala za saku evra. Pravi profesionalc otkazuje nastup jer zna da ce ga fanovi razumeti. A sipkusa ostaje sipkusa.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija