• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Dejan Katalina

20.03.2017

16:09

ILDA ŠAULIĆ: Rodiću još jedno dete!

Estrada

ILDA ŠAULIĆ: Rodiću još jedno dete!

Podeli vest

Ja sam dete koje je raslo okruženo ljubavlju brata i sestre, tako da bih želela da Ema ne odraste kao jedinica

Pevačica Ilda Šaulić, ćerka "kralja narodne muzike" Šabana, za naš dodatak otvoreno priča o rođenju ćerke Eme, odnosu sa suprugom Bojanom, ali i otkriva od koga je iz porodice dobila najveću podršku tokom trudnoće. Pored toga što je saopštila kako bi želela da postane majka još jednom detetu, Ilda objašnjava na koji način je uspela da u vrlo kratkom roku svoju liniju dovede ponovo u normalu.

Tvoja ćerka Ema je već velika beba, kako izgleda majčinstvo iz tvoje perspektive?
- Moram priznati da sam se brzo snašla. Već imamo ustaljene rituale, trebalo je malo vremena za privikavanje u početku, ali sad već funkcionišemo besprekorno. Biti majka je najodgovorniji i najlepši zadatak na svetu, svaki dan su preda mnom novi izazovi i naučim nešto novo. Na moju neizmernu sreću, ne prolazim kroz ovo sama. Mnogo mi pomaže pre svega Bojan, koji je divan, pažljiv i posvećen otac, tu su i članovi naših porodica, a imam i pomoć dadilje. Ipak, najviše mi pomaže sama Ema, koja je dobra, vesela, zdrava i zasad prilično poslušna beba.

Ema je prava tatina ćerka

Kad si ugledala Emu prvi put, šta ti je bila prva misao koja ti proletela kroz glavu?
- Majka se rađa onda kad se rodi i beba. Do tada, svaka od nas je žena sa svojim brigama, uspesima i porazima. A onda u jednom trenutku dobijamo i novu dimenziju. I logično je što je takav trenutak izuzetno emotivan, a naročito za mene jer sam dugo želela da postanem majka, o čemu sam dugo i maštala i mnogo puta pričala. I kada se to desi, nema mnogo misli, samo jedan osećaj blaženstva, neopisive sreće.

 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on Feb 20, 2017 at 1:23am PST

Da li je Bojan zadovoljio tvoja očekivanja kao otac kad je u pitanju njegov angažman oko Eme?
- Bojan je kao suprug izuzetno pažljiv, požrtvovan i posvećen, a kao otac je sve to, samo još mnogo više. Ema je centar njegovog sveta, a i ona to očigledno oseća, pa mu uzvraća. Prava tatina ćerka.

Kako komentarišeš podudarnost da je tvoja ćerka rođena istog datuma kad je tvoja sestra Sanela rodila ćerku Unu?
- Prosto je neverovatno da su istog datuma rođene Ema i Una, ali i moj zet Bata Mirković. Očigledno je da je to srećan datum za našu porodicu.

Beba je ozbiljan trening

Kad su trudnice u pitanju, neizbežno je i pitanje o liniji. Da li si zadovoljna što se tokom trudnoće nisi puno ugojila i jesi li već počela da radiš na vraćanju vitkog tela?
- Hvala Bogu, nisam se mnogo ni ugojila tokom trudnoće, mislim da to ima veze i sa tim što sam se dugo aktivno bavila sportom, tako da nije bilo mnogo teško da povratim liniju. Ali da ne bude sad da sam čudesno smršala, istina je da sam se, čim sam to mogla, vratila vežbama. A i briga o bebi je ozbiljan trening.

Koliko ti je sestra Sanela pomogla tokom trudnoće, s obzirom na to da je ona već dva puta postala majka? Da li ti je dala neke korisne savete?
- Mi smo svi kao porodica izuzetno vezani, tako da je logično što ne samo ona već i svi ostali izuzetno pomažu i posvećeni su od prvog dana kada smo saznali da sam trudna. Uostalom, oni su bili i prvi kojima smo javili. Sanela je uvek bila tu da udeli savet ili pomogne tokom trudnoće i nakon porođaja jer ima dosta iskustva u odgajanju dece. Doduše, i ja sam kao tetka učestvovala u odrastanju Luke i Une, tako da mi je to bila najbolja priprema za majčinstvo.

Majka Gordana je prilično angažovana oko unuke, da li ti je njena pomoć od velikog značaja?
- Moja majka je heroj u mojim očima jer je uspela da podigne, vaspita i izvede na put troje dece uprkos činjenici da je tata dosta radio i često bio odsutan. Tako da je svaka njena pomoć dragocena.

 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on May 23, 2016 at 3:35am PDT

Na koga te u ovom trenutku Ema najviše podseća od članova tvoje porodice?
- Trenutno je u fazi kada se menja iz dana u dan. Jedno vreme je ličila na dedu, pa onda na tatu, sada već primećujem i sličnost sa mnom. Iskreno, ne bih da zvuči da se hvalim, ali činjenica je da su u užoj porodici svi lepi, tako da neće biti problem na koga god da liči. Mene mnogo više interesuje na koga će povući karakter, jer tu ima različitih temperamenata (smeh).

Deda Šaban je često bio odsutan kad smo mi odrastali, pa sada sa unukama to nadoknađuje

Bojan kaže da već razmišljate o drugom detetu, možda dečaku, da li i ti deliš njegove želje?
- Ja sam dete koje je raslo okruženo ljubavlju i brata i sestre, tako da bih naravno želela da Ema ne odraste kao jedinica. Svejedno mi je kog pola će dete biti kao i mom suprugu. No, to su naše želje, nigde ne žurimo. Kao što se sve dešavalo spontano među nama, pustićemo da tako bude i ubuduće.

Ispričala si da tvoj otac obožava da Emi peva na uvce i da joj smišlja pesmice. Kako ona reaguje kada joj Šaban peva, pokušava li da mu se pridruži i ima li tu nekog dueta na pomolu?
- Deda Šaban je posebno slab na sve svoje unuke, jer je često bio odsutan kad smo mi odrastali, pa sada njima to na neki način nadoknađuje. Treba ga videti, on se ozari i istopi dok drži unuku. Onda potpuno podetinji, pa počne da joj peva neke izmišljene tekstove, a ona ga gleda oduševljeno. Moram priznati da je i ona muzikalna i da lepo reaguje. Oni već pevaju u duetu, sad samo da se dogovore hoće li to da urade i profesionalno (smeh).

 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on Feb 14, 2017 at 3:41am PST

Da li će ti karijera biti u drugom planu u narednom periodu?
- Sigurno je da su mi se prioriteti promenili, ali otkako sam rodila Emu, čini mi se da imam mnogo više snage i elana, tako da sam i samu sebe iznenadila kad sam odlučila da snimim novu pesmu četiri meseca nakon porođaja. Moja nova pesma "Sve zbog ljubavi" imala je premijeru pre desetak dana i oduševljena sam reakcijama na nju i na spot koji sam snimila. Iskoristiću ovu priliku da se zahvalim svima koji su radili na pesmi i spotu, ali najviše onima koji vole moju muziku, jer bez njih ne bih bila tu gde jesam.

O tebi i tvojoj porodici se često piše, ponekad i u negativnom kontekstu. Koliko te pogađaju takvi novinarski tekstovi?
- Ne mogu da kažem da sam od kamena i da me uopšte ništa ne dotiče. Takvi tekstovi me pogađaju nekad manje, nekad više, zavisno od količine zlobe i laži koja se u njima nalazi. Međutim, odavno sam naučila da je svako čudo za tri dana, a sve te laži publika zaboravi posle nekog vremena, a zaboravimo i mi koji smo se našli na udaru.

 

A post shared by Ilda Saulic (@ildasaulic) on Jan 28, 2016 at 9:54am PST

Koliko je teško ostati normalan, a za tebe to kažu svi koji te znaju, kada nosiš tako slavno prezime i kad su oči javnosti neprestano uprte u tebe?
- Najpre, hvala na lepim rečima. Meni zaista nije teško jer sam uvek bila okružena ljubavlju porodice, iskrenim prijateljima i dobrim ljudima. A sa kim si - takav si. Takođe, mnogo je pomoglo i to što ni mama ni tata nikad nisu dozvolili da teret očeve slave padne na nas, kao ni da odlepimo od zemlje zbog toga što smo deca "kralja narodne muzike" i najboljeg pevača na ovim prostorima. Jednostavno, vaspitani smo da budemo normalni, pošteni ljudi sa usađenim pravim sistemom vrednosti. To se i ja trudim da prenesem na Emu.

Ako bi svoju ljubav prema Bojanu mogla da opišeš tekstom neke svoje pesme, koja bi to bila?
- Tu pesmu ću tek otpevati.
 


 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija