• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.03.2017

21:37

ESTRADA BI PROSTITUTKAMA DALA RADNE KNJIŽICE: Legalizujte prostituciju, neka kurve plaćaju porez!

Estrada

ESTRADA BI PROSTITUTKAMA DALA RADNE KNJIŽICE: Legalizujte prostituciju, neka kurve plaćaju porez!

Podeli vest

Budžet Republike Srbije bi bio puniji, žene koje se bave najstarijim zanatom bile bi zaštićenije, a mušterija bi bilo sve manje, smatraju poznati

Folker Radiša Trajković Đani zapalio je javnost kada je u emisiji "Amidži šou" izjavio da bi trebalo legalizovati prostituciju. Na opšte iznenađenje, brojne javne ličnosti su ga podržale i poručile da bi i "prijateljice noći" trebalo da plaćaju porez kao što ga plaćaju i oni.

Grujićka: Prostitucija je nešto najodvratnije

Katarina Grujić ne deli stav sa većinom kolega, već smatra da je prostitucija najgore zanimanje.
- Nikada ne treba legalizovati prostituciju jer je to nešto odvratno! Jedino dobro u tome bi bilo što bismo onda javno znali ko je ko. Ja bih tada mogla da izbegavam takve osobe - izričita je pevačica.

- Legalizujte prostituciju jer će to narodu pomoći. Šta ako momak ne može da nađe devojku, pa mora da ide u Beč po žensku i tamo lepo plati. Bolje da iskešira ovde nekoj našoj, one plate porez državi i svi srećni i zadovoljni. U Holandiji su ljudi najsrećniji baš zbog toga što je sve dozvoljeno i normalno - rekao je Đani i podstakao ostale da podrže njegov apel.

Voditeljka i književnica Vesna Dedić smatra da bi država profitirala kada bi žene koje prodaju svoje telo imale radne knjižice.

- Pošto su sve privredne delatnosti regulisane zakonom isto bi trebalo da važi i za prostituciju. One bi morale da plaćaju porez državi, a ima onih koje zarađuju pozamašne cifre. Reklamiraju se čak i na dve novinske strane, pričajući o politici i drugim temama, dakle trebalo bi da plate i oglas. Kada bi Srbija legalizovala prostituciju, malo socijalnije prostitutke bi mogle da žive normalnije i budu zaštićene - kaže Dedićka, a sa njom je saglasna i pevačica Snežana Đurišić.

printscreen

mojugao

TIJANA AJFON

STARLETA

Neka radi ko šta hoće. Ne bih da pričam na tu temu. Ne zanima me da li je prostitutkama lakše da rade svoj posao legalno ili nelegalno.

- Svi analitičari koji se bave tom oblasti kažu da bi se legalizacijom smanjilo nasilje nad ženama i da bi imale zdravstvenu zaštitu, zato podržavam tu ideju - objašnjava pevačica.

Njena mlađa koleginica Katarina Živković veruje da bi ovaj zakon čak i smanjivao broj prostitutki:

- Kod nas u zemlji ih ima mnogo, a kada ne bi morale da se kriju, verujem da bi potražnja opala.

Glumica Snežana Savić takođe veruje da je upravo u tome ključ za rešenje ovog problema:

- Sve što je zabranjeno je zanimljivo! Kada bi po zakonu žene smele da prodaju svoje telo, muškarcima ne bi bilo toliko privlačne. Život tih žena bi bio lakši jer bi redovno išle kod doktora, bile bi zaštićene od države, ne bi radile u nehumanim uslovima kao danas.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija