• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ljubav&Zdravlje/Dejan Katalina

30.04.2017

21:45

ŽIVOTNA ISPOVEST SNEŽANE ĐURIŠIĆ: Nikad se ne predajem i poraz ne ubrajam u opciju!

Estrada

ŽIVOTNA ISPOVEST SNEŽANE ĐURIŠIĆ: Nikad se ne predajem i poraz ne ubrajam u opciju!

Podeli vest

Naučena sam od malih nogu da vredno i pošteno radim i, što je najvažnije od svega, da volim...

Legenda ovdašnje folk muzike i članica žirija "Zvezda Granda" Snežana Đurišić otvoreno govori za naš dodatak o trenutnom stanju na srpskoj muzičkoj sceni, seća se vremena kad je kao klinka pevala za Druga Tita, otkriva tajne svog dobrog izgleda i kako uspeva da ostane u formi uprkos velikoj ljubavi prema hrani...

Na početku, moram prvo da vas pitam kako ste i kako na vas privatno utiče proleće, patite li od nekih tegoba izazvanih promenom vremena?

- Hvala na pitanju, dobro sam, što i vama isto želim. Naravno da reagujem na ove nagle promene, kao i svi ljudi. Učlanjena sam u klub meteoropata, ali se ne dešava ništa zbog čega bi trebalo da budem zabrinuta, Bogu hvala.

Nakon smrti supruga još uvek ne mogu da nastavim dalje u emocionalnom smislu

Novinari vas najviše pitaju o vašem učešću u žiriju "Zvezda Granda", Šabanovom odlasku, Mariji Šerifović i njenim emotivnim izlivima... Mene zanima, postoji li neko koga biste rado videli u žiriju, a trenutno nije u toj priči?
- Koncept žiriranja u "Zvezdama Granda" je oduvek bio dobro osmišljen i gledaocima interesantan, što pokazuju i rejtinzi od prve godine takmičenja pa do danas. Saša Popović je mozak cele operacije, koji odlično zna da li i kada treba bilo šta promeniti. Što se mene lično tiče, ne razmišljam na taj način, jer smatram da ono što je dobro ne treba menjati.

 

 

ZVEZDE GRANDA

A post shared by Snezana.Djurisic (@snezana.djurisic_) on Sep 24, 2016 at 10:32am PDT

 

Evo, stiže nam 1. maj, Praznik rada, budi li vam taj datum sećanja na karijeru u SFRJ i uspomenu na dan kad ste nastupali pred Drugom Titom, ako me sećanje ne vara?
- Sećanje vas je samo malko prevarilo jer sam pred Drugom Titom nastupala 25. maja. Maj mi uvek budi lepe uspomene jer je to bio dan kada je moju sestru i mene majka uvek posebno doterivala. U to vreme 1. maj je bio praznik u pravom smislu te reči, velika svečanost u kojoj je učestvovala cela nacija. Danas ga isto svi obeležavamo, ali ipak malo ležernije nego tada.

Da li ste u vreme te države mogli da pretpostavite da ćete jednog dana sedeti u žiriju i ocenjivati mlade pevače kakvi ste onomad i sami bili?
- Ne, naravno da ne, jer sam počela kao devojčica sa osam godina i nisam imala svest o tome da će danas tako biti. Svakako mi je drago što danas imam tu priliku ne samo da ocenjujem već i da savetujem mlade pevače.

1. maj mi uvek budi lepe uspomene jer je to bio dan kada je moju sestru i mene majka uvek posebno doterivala

Nedostaju li vam vremena kada se uspešnost pevača merila prodajom LP i singl ploča umesto lajkovima na internetu?
- Naravno da mi nedostaje i mislim da su to bila prava vremena za moju profesiju. Tada nije postojala mogućnost da se manipuliše bilo kakvim ciframa, a danas možeš da imaš lajkova koliko želiš, odnosno koliko platiš. S obzirom da to nije tajna i da to svi znaju, smatram da lajkovi i nemaju neku težinu, odnosno da nemaju neku suštinsku vrednost.

 

 

Deo kapitala Moji unuci

A post shared by Snezana.Djurisic (@snezana.djurisic_) on Aug 6, 2016 at 6:48am PDT

 

Ako biste mogli da se vratite unazad, kao u vremeplovu, da li biste nešto promenili u svom životu?
- Ono što bih ja promenila se nažalost ne može promeniti.

Bavim se sportom, skijam preko trideset godina, plivam, trčim, vežbam, idem na masaže, ugađam svom telu onoliko koliko mi prija

Koje je vaše kvalitete, po vama, prepoznao Saša Popović kad je odlučio da sedite direktno do njega u žiriju "Zvezda Granda2? Da nije presudna možda bila lojalnost, koja u današnjim vremenima sve više iščezava?
- Rekoh već da je Saša Popović neko ko savršeno dobro zna šta radi, a moje iskustvo i dugogodišnja saradnja sa kućom "Grand" sigurno nije bila naodmet. Najbolje bi bilo da pitate njega, jer bilo šta da kažem bi se moglo protumačiti kao hvalisanje. Smatram da je ovo pitanje ipak za Sašu Popovića.

Mnogi kažu da pored toga što i dalje sjajno pevate, takođe sjajno i izgledate. Kako nosite svoje godine i na koji način održavate telo u formi?
- Hvala im na komplimentu (smeh). Bavim se sportom, skijam preko trideset godina, plivam, trčim, vežbam, idem na masaže, ugađam svom telu onoliko koliko mi prija. Ono što je krucijalno, to je da je moja loza takva kakva je, na čemu sam Bogu zahvalna.

Odlazak na pijacu pretvaram u lični mali ritual

 

Imate li neki specifičan režim ishrane? Koja su omiljena jela koja volite da spremate i šta najviše volite da pojedete?
- Iz priloženog se vidi da nisam neko ko bira ishranu. Volim da jedem i isto tako volim i da spremam i mnogo je manji spisak jela koja ne volim nego onaj koji volim. Svesna sam profesije kojom se bavim i zbog toga se trudim i mučim da održavam liniju, ali je istina da u hrani uživam.

 

 

A post shared by Snezana.Djurisic (@snezana.djurisic_) on Apr 20, 2016 at 11:08am PDT

 

Postoji li neki porodični recept koji se u vašoj familiji prenosi s kolena na koleno?
- S obzirom na to da je moja majka Banaćanka, geografski i genetski je sjajna domaćica, naravno da i mi imamo naše male kulinarske tajne i cake. Testa, supe, čorbe samo su neka od njenih stručnih delovanja u kuhinji.

Odlazite li na pijacu i imate li svoju omiljenu?
- Kako da ne, obožavam da idem na pijacu i omiljena mi je Banjica, jer tu živim i tu mi je u komšiluku. Odlazak na pijacu pretvaram u lični mali ritual u kom uživam i koji me relaksira.

Volim da jedem i isto tako volim i da spremam i mnogo je manji spisak jela koja ne volim nego onaj koji volim

Mnogo je intervjua u kojima su vas novinari pitali u vezi sa vašim suprugom, koji nažalost više nije među nama. Znam da vas je to izuzetno pogodilo, ali ipak moram da vas pitam da li ste, budući da ste jaka žena, smogli snage da i emotivno nastavite dalje?
- Još uvek ne.

 

 

Catedrala Ibica-ES

A post shared by Snezana.Djurisic (@snezana.djurisic_) on Aug 21, 2016 at 1:18pm PDT

 

Koliko je teško deci poznatih da žive pod medijskim okom samo zbog svojih roditelja i imate li neki recept kako da poznati svoju privatnost sačuvaju od medija?
- Moj posao ima dve strane: nosi sa sobom određene privilegije, a to i te kako ima svoju cenu. Kako i mi sami prolazimo kroz to, neminovno je da prolaze i naša deca. Da imam recept, imala bih potpunu privatnost, a ovako sam uspela da sačuvam samo deo.

Šta za vas danas znači biti Srpkinja, majka, supruga, baka 21. veka u svetu koji se iz dana u dan neprestano menja?
- Srpkinja, majka, supruga i baka u 21. veku je voljena, jaka i ostvarena žena u svakom smislu, stabilna u svetu koji sama stvara.

I na kraju, šta je to što vas u životu pokreće, zbog čega se ujutru budite sa osmehom i ne dozvoljavate da vas loše stvari u životu poraze?
- Naučena sam od malih nogu i tako smo vaspitavane i sestra i ja da budemo odgovorne, da vredno i pošteno radimo i, što je najvažnije od svega, da se volimo. Takvo vaspitanje i moj izražen takmičarski duh po prirodi su, od malih nogu, stvorili borca u meni koji me pokreće. Nikad se ne predajem i poraz ne ubrajam u opciju. I u pravu ste kad kažete da se budim s osmehom za sve one lepe stvari koje me tek očekuju.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!
dva puta odbili

Prihvaćeno jemstvo od skoro milion i po evra! Sin Vesne Medenice predsednice Vrhovnog suda pušten da se brani sa slobode!

Ustavni sud Crne Gore usvojio je danas žalbu i utvrdio da se Miloš Medenica, sin bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, neosnovano u pritvoru, potvrđeno je nezvanično podgoričkom portalu CdM. Vesni Medenici se takođe sudi, zbog optužbi za zloupotrebu službenog položaja i organizovanja kriminalne grupe, ali se i ona brani sa slobode.

24.04.2024

16:09

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija