• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IVAN GAJIĆ

20.12.2017

18:58

BRENA PRIZNALA ZA INFORMER: Dobijam napade panike čak i kad me neko zagrli

Estrada

BRENA PRIZNALA ZA INFORMER: Dobijam napade panike čak i kad me neko zagrli

Podeli vest

Folk zvezda kaže da oseća užasan strah kada je u zatvorenom prostoru i priznaje da joj je najteže dok se vozi avionom ili liftom

Legenda narodne muzike Lepa Brena, koju uvek viđamo nasmejanu i srećnu, ekskluzivno za Informerov Hit otkriva svoju najveću tajnu - da boluje od klaustrofobije!

Pevačica često dobija napade panike kad se nađe u zatvorenom prostoru i to joj mnogo otežava život.

- Nije lako boriti se sa klaustrofobijom. Dobijam napade panike kada sam u malim prostorijama kao što su liftovi u koje uvek uđe više ljudi nego što treba. Imam problem kada se osećam tako stisnuta. Najstrašnije je što dobijem napad panike čak i kad me neko zagrli ili stegne iz ljubavi. Ja to ne mogu da kontrolišem, a tako bih volela. U tim momentima ja ne mogu da shvatim da me neko grli zato što me voli, klaustrofobija prevlada - u iskrenoj ispovesti za Hit otkriva Brena.

Pevačica nam je prepričala svoja najtraumatičnija iskustva, a jedno od njih je bilo u avionu, kojim često putuje na nastupe:

- Jednom sam se u avionu toliko uplašila i dobila napad panike da ni sebi ne mogu da objasnim kako se to dogodilo. Kada je stjuardesa zatvorila vrata, odjednom sam osetila kako se cela letelica sužava sa svih strana. Imala sam osećaj kao da se ceo oklop steže oko mene. Srce je počelo nenormalno da mi lupa, baš sam se bila uspaničila, pogotovo zbog činjenice da mi niko drugi ne može pomoći, već da sama to moram da rešim. Taj psihološki momenat, ta spoznaja da morate sami da se izborite sa situacijom je najteža.

Plašim se i zagrljaja

Najstrašnije je što dobijem napad panike čak i kada me neko zagrli

Lepa Bren

Brena tom prilikom nije uspela da napusti avion, već je nekako savladala strah. Međutim, bilo je momenata kad nije mogla da se izbori s napadom panike.

- Ulazila sam kolima u nekakav lift kako bih se spustila u garažu. Sve je bilo u redu dok nisu počela da se spuštaju vrata tog lifta. Toliko mi je sve izgledalo klaustrofobično i strašno da sam nekako uspela da zaustavim zatvaranje i pobegla sam napolje glavnom bez obzira - priseća se vlasnica "Granda".

Pevačica priznaje da dugogodišnja borba sa klaustrofobijom nije laka:

- Nemoćni ste u takvim situacijama, jer se strah pojavi odjednom, i to je ono što vaš uplaši. Godinama učite da se borite sa tim strahom. Ali nije lako! Kad napad krene, morate da budete veoma koncentrisani. Ipak, bez obzira na to što mi dobro ide, ja i danas izbegavam skučen prostor.

Kad napad krene, zamišljam da sam na moru

Lepa Brena nam je otkrila i kako se smiruje kad oseti da će se uspaničiti zbog zatvorenog prostora:

- Kad me uhvati panika, zatvorim oči i kažem sebi: "Ja sam na moru, ja sam na vodi, ja šetam po pesku." I tako to ponavljam i zamišljam neke lepe situacije. Posle nekog vremena strah popusti.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka
Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

23.04.2024

09:49

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija