• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nataša Šašić

08.01.2018

10:43

ŠOKANTNO ISKREN ACA LUKAS: Nisam dao deci da me vide DROGIRANOG!

Estrada

ŠOKANTNO ISKREN ACA LUKAS: Nisam dao deci da me vide DROGIRANOG!

Podeli vest

Aca Lukas kaže da ne zna šta bi uradio da je neko od njegove dece postao poročan i smatra da je imao srece što Miljana, Lazar i Andrija nisu kao on, konzumirali drogu 

Aca Lukas kaže da ga deca nikada nisu videla nadrogiranog, mada su znali za njegove poroke! Folker se sa samo 21. godinu odao drogi, zbog čega je 2001. godine išao na odvikavanje. Zavalan je Bogu što su, Miljana, Andrija i Lazar sušta suprotnost od njega i što nisu postali narkomani. Veruje da će i najmlađa ćerka, Viktorija, krenuti pravim putem. Naslednicima je otvoreno pričao o svojim problemima sa drogom i kockom, jer nije hteo ništa da krije od njih.

Jel si razmišljao kako je uticalo na tvoju decu, to što si koritio narkotike?


- Nisam ih nikada pitao: "E, sine, ćerko kako gledate na to što se tata drogirao?". Oni mene u životu nisu videli nadrogiranog. Nije mi se desilo da dođem kući u lošem stanju, koje nije prikladno. Nisam to sebi nikada dozvolio. Bitno je samo da nisu krenuli mojim stopama što se poroka tiče.


Novak Đurović


Jel si strahovao da je ipak moglo da se desi, da neko od tvoje troje starije dece pođe stranputicom? 


- Nisam i ne znam kako bih se snašao da je, ne daj Bože, neko od njih poročan. Sada bih imao probleme da vidim šta ću, i kako da im objasnim da droga i kocka nisu dobre, a da mi neko od njih ne kaže: "Čekaj, pa i ti si sve to radio". Na svu sreću, svi su normalni, zdravi, pravi i nijedno od njih nije narkoman, a već su veliki, što znači da neće ni biti. Viktorija je još mala, ali sam siguran da će i ona krenuti pravim putem.


Da li je vaspitanje uticalo na to što se oni danas ne drogiraju i nemaju poroke?


- Mislim da je sve igra sudbina i debelo stvar sreće. Mogu da kažem i da slažem, da sam ja nekom volšebnom magijom uspeo da sva moja deca budu operisana od najgorih poroka koje sam ja u životu imao. Nisam sujeveran, ali verujem da se sve u životu vraća. Kada nisi zao i ne misliš nikome loše, dobro će ti se vratiti. A ja sam upravo to, ne diram nikoga, ali nisam ni budala koju će neko da zaje*e.  Dok oni što su pričali: "Vidi ga Lukas, narkoman, sram ga bilo" njihova deca, nažalost, ostaju bez zuba od droge, raspadaju se, a mama i tata im to i ne vide.


Novak Đurović


Na koga tačno misliš?


- Poznajem mnogo takvih primera, ali nisu ljudi iz javnog života, pa nema potrebe da ih spominjem.


Miljana, Andrej i Lazar nisu odrasli pored tebe, jel si učestvovao u njihovom odrastanju?


- Stalno sam tu za svoju decu, jedino eto, nisam živeo sa njima jer sam se rastao od njihovih majki. I kada nisam tu, uz njih sam. Uvek mogu da odreagujem na svaki njihov problem, nevolju ili lepu stvar. Ne idemo zajedno na ručkove, jer mi to onda predstavlja obavezu. A ja ne volim obaveze. I što bih onda sebe dovodio u situaciju da me rođeni sinovi i ćerke nerviraju? Lepo me pozovu kada im treba nešto, a to je uglavnom lova. 


Kada kažeš da im daješ pare, jel to misliš na alimentacije?


- Ne, sva sreća je njihova što im nikada nisam uplaćivao alimentaciju jer bi onda sve bilo durgačije. 


Novak Đurović


Kako to misliš?


- Ono što ja dajem za svoju decu je mnogo više i to sigurno ne bi pokrile te alimentacije. Mi to radimo odokativno, to jest, tako da ne fali deci ništa. S druge strane, kada bi me neko stavio u zakonske okvire, možda bih uplaćivao neko vreme, a posle je pitanje da li bih ispoštovao. Platim im šta treba, ali im ne dajem previše jer su odrasli i treba sami da zaraduju.


Ti si im i pronašao poslove? 


- Da, zbog toga su me mnogi kritikovali. Ja kao otac moje dece imam pravo da im pomognem i da ih poguram. Dušebrižnici kažu: "Jao, kako je on zaposlio sina Lazara i ćerku Miljanu na "Grandu", eto nekome su zauzeli radno mesto". Ali to je glupost, nikome nisam radio na uštrb i mogu da im pomognem svojim imenom i prezimenom. Evo sada sam i Andreju sredio da snimi pesmu. Reper Vuk Mob mu je poklonio zbog mene, jer sam ja Aca Lukas. To mu je jaka i dovoljna osnova za ovaj posao, a posle sam neka se trudi.


 S druge strane, jedan si od najplaćenijih pevača, neko bi rekao da tvoja deca nemaju potrebu da rade?


- Oni su morali da se zaposle jer nisam ja neki sigurni tip na koga uvek možeš da se osloniš. "Nedokucan" sam, to znači da sutra može da se desi da nemam dinara u džepu.


Novak Đurović


Misliš, lako prokockaš velike pare?


- Ma potrošim sve na šta želim u tom trenutku, ma šta god to bilo.


Andreju si pomogao da počne da se bavi muzikom, ali starijem sinu Lazaru nisi želeo. Što?


- Zato što nema talenat i ne može da bude pevač. Dopao mu se moj posao  kada je bio kod mene u spotu za pesmu "Gotovo". Počele su tada da ga startuju devojčice po Banovom Brdu. Došao je jedan dan kod mene i rekao mi: "Ćale, daj da pevam". Rekao sam "ne", jer bi on uspeo kao muzičar jedino da ja snimim ceo album umesto njega i pozjamim mu glas. 


Jel si zadovoljan njihovim uspehom?


- Jesam. Nisu kao klinici bili sad ni neki genijalci u nečemu. I to je normalno, jer je glupo da se podrazumeva da deca od oca koji je megapopularan moraju da budu najbolji u nečemu što rade. Nisu oni glupi, svako od njih ima afiniteta prema nečemu. Važno je da su odgovorni i da rade ono u čemu uživaju i što vole. Lazar je vozač na "Grandu", a Miljana šminkerka. Nemaju sad ogromne plate, ali tu sam ja da dodam kada zafali.


Od četvoro dece, koje najviše voliš?


- Moram da priznam da najviše volim Viktoriju, ona je moja mezimica. Ali to je zato što sam nju dobio sa 43. godine i tek tada sam shvatio šta znači biti otac i osetio srž očinstva.


Kako to misliš?


-  Pa garantujem da ne postoji ni muško, ni žensko koje pre 30. godine može da bude otac ili majka. Prvo dete, Miljanu, sam dobio kada sam imao samo 21. godinu. Tada mi je glavno bilo da skupim društvo, da se napijemo i da mi iscepaju košulju. Eto, toliko o mom očinstvu. Hvala Bogu tada mi je malo trebalo da se opijem. Tu noć slavim jer sam dobio nešto, a ne znam šta slavim.


Kako si se tada snašao u ulozi oca?


- Nikako. Posle dva dana, sećam se, dovedu dete iz porodilišta kući. Prethodnih 48 sati nisam spavao, sav mamuran ih dočekujem kući. Nisam znao šta me je snašlo. Mama viče na mene što nisam kupio cucle, benkicu i pelene. Pa naravno da nisam kupio, jer ne znam da treba, jer sam balavac i imam kretensko razmišljanje! Kada se Lazar rodio imao sam 27., a Andreja sam dobio sa 32. godine. Tada sam tek bio zreo da postanem tata.


Iako si bio zreo kada si dobio Andreja, ipak kažeš da ti je Viktorija miljenica, zbog čega?


- Zato što je najmlađa i najviše sa njom uživam u očinstvu. Nas dvoje odemo u prodavnicu igračaka, opustošimo radnju. Dođemo kod mene kući, sednemo na pod. Onda uzmem šrafciger u ruke i sklapam joj sve te zezalice. I nama je super. Pored nje sam počeo da gledam i dečje filmove i crtaće.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)
Live TV

Šta će biti sa parkovima po Beogradu? Opozicija pokušava da manipuliše građanima! (VIDEO)

Pred beogradske izbore članovi opozicije pokušavaju da izmanipulišu građane Beograda. Malo, malo dižu paniku netačnim informacijama: tvrde da će pešački prelazi nestati sa mesta na kojima su neophodni, spinuju da je država dozvolila građenje stambenog objekta na mestu dečijeg parka, dižu paniku gde je nema. Sa druge strane, kada zađete među građane i kada popričate sa njima uglavnom komentarišu da Beograd nikada lepše nije izgledao. Gost "Info jutra" bio je glavni gradski urbanista Marko Stojčić sa kojim smo razgovarali o EXPU koji će se održati u Beogradu 2027. godine, ali i drugim važnim temama vezanim za naš glavni grad.

28.03.2024

10:35

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)
Live TV

Dinko Gruhonjić decu od 8 godina nazivao genocidnim! Nikada neće odgovarati za svoje reči jer je duboka država! (VIDEO)

Predsenik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su vitalni nacionalni interesi naše zemlje ugroženi. "U ovom trenutku, nije lako da kažem kakve smo vesti dobili u poslednjih 48 sati. Direktno nam ugrožavaju vitalne nacionalne interese i Srbije i Srpske. Narednih dana upoznaću narod Srbije sa svim izazovima koji su pred nama. Biće teško, najteže do sad. Borićemo se. Pobediće Srbija", napisao je Vučić na svom Instagram profilu. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar Tomislav Lovreković.

28.03.2024

10:11

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija