• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Gajić

23.02.2018

10:19

SKANDAL NA RTS! Pobednik Beovizije pevao na plejbek

Estrada

SKANDAL NA RTS! Pobednik Beovizije pevao na plejbek

Podeli vest

Glavnom vokalu "Balkanike" Danici Krstić u toku nastupa na festivalu pao mikrofon na haljinu i odao je da numeru "Nova deca" ne izvodi uživo

Danica Krstić, glavni vokal grupe "Balkanika", koja je pobedila na Beoviziji, nije pevala uživo na ovom takmičenju u utorak uveče u beogradskom centru "Sava"! 

Pevačicu iz benda Sanje Ilića odao je mikrofon, koji joj je u jednom trenutku pao na haljinu u direktnom TV prenosu, a ona je nastavila najnormalnije da "peva" numeru "Nova deca".

Nisu pravila za sve

Ovo je primetila i pevačica Ana Štajdohar, koja se tim povodom oglasila na Tviteru:

- Glavni ženski vokal u pobedničkoj pesmi nije pevao uživo. Ja sam i dalje pod utiskom - napisala je Ana, aludirajući na to da prema pravilima

Nije uživo

Glavni ženski vokal u pobedničkoj pesmi nije pevao uživo

Ana Štajdohar

svi učesnici Beovizije moraju svoje numere da izvode uživo.

Prva koja je ukazivala da na izboru za našeg predstavnika na Evroviziji nije sve regularno bila je Maja Nikolić. Pevačica je odmah nakon proglašenja pobednika tvrdila da na ovom takmičenju nisu važila ista pravila za sve:

- Zna se da na Beoviziji mora da se peva uživo. Jedino je grupa "Balkanika" imala nasnimljene vokale, preko kojih su pevali. Kao, teška im je pesma. Pa i naše su teške, plus sam ja i igrala, a sve je išlo uživo - rekla je Nikolićeva.

Borba za finale

Ona je istakla da smo ove godine omanuli sa izborom predstavnika na Evrosongu.

- Želim da Sanja Ilić i "Balkanika" barem uđu u finale Evrovizije. Želela bih da Srbija pobedi, ali to sa ovakvom pesmom nije moguće. Pa taj čovek nikada nije napravio nijedan hit - smatra Maja.

S druge strane, frontmen "Balkanike" Sanja Ilić tvrdi da Danica peva toliko dobro da se odlično čula i kada joj je pao mikrofon:

Aca Lukas: Pesma "Balkanike" je baš dobra

Za razliku od većine javnih ličnosti, koje smatraju da je trebalo neko drugi da pobedi na Beoviziji, jedan od retkih koji je javno pohvalio "Balkaniku" jeste Aca Lukas. Ovaj pevač je oduševljen numerom "Nova deca", kojom će Sanja Ilić i njegova grupa Srbiju predstavljati na Pesmi Evrovizije u maju u Portugalu.

- Bravo, Sanja! Pesma je sjajna, izvođači sjajni! Posle dosta godina opet imamo dobru, ali baš dobru kompoziciju. Bravo! - poručio je Lukas.

- Jedina istina je da je sve što je otpevano na našem nastupu bilo uživo. Danica Krstić toliko dobro peva, i to je jasno svima koji su imali priliku da je čuju. Ljudi sa televizije imaju matricu, preslušali su je i shvatili da su optužbe potpuna neistina - poručio je Ilić i dodao da je sada najviše fokusiran na takmičenje koje ga čeka u maju:

RTS: Tonac joj je pojačao mikrofon

Na RTS naglašavaju da svi pevači na Beoviziji moraju da pevaju uživo:

- Danici Krstić, jednoj od glavnih vokala, pred kraj pesme mikrofon je spao i upleo se u kosu, ali je ostao dovoljno blizu da se njen glas i dalje čuje. U toj situaciji tonac je podigao nivo reglera (pojačao snagu mikrofona) kako bi joj se glas jasnije čuo - objašnjavaju u Javnom servisu. 

- Mi gledamo dalje i spremamo se za Evroviziju, na kojoj ćemo na najbolji način predstaviti našu zemlju.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MILAN

pre 6 godina

PREDLAZEM DA SE TON MAJSTOR NAGRADI SA JEDNOMESECNOM PLATOM.KONPLETNO PRODUKCIJSKO OSOBLJE ISTO. GLAVNI UREDNIK DA BUDE BUDUCI SAVETNIK AKO POSTOJI MEDJUNARODNA ORGANIZACIJA ZA TELEVIZIJSKE SPEKTAKLE.REDOVNO PLACAM PREPLATU NA DVA BROJILA.BOZE KOLIKO NEZNAM NISTA ZALOSNO.

Vns

pre 6 godina

Nazalost u Srbiji je sve namesteno,podmiceno...to je nasa stvarnost....farma,parovi,zadruga....to nama treba....jeftine zabave,sunda i kica...

aca

pre 6 godina

Sto? pa super je pesma. A i tonac profi odradio posao, sta tu nije jasno?

Aleksandar

pre 6 godina

Prava steta sto se to desava i onda kao pop muzika u krizi pabeto zasto je u krizi i nije ni cudo da su festivali loseg kvaliteta kad su namesteni i svi koji imaju znanje ali i dignitet nece da se prijave.....

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija