• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Milić

23.03.2018

22:10

ACO PEJOVIĆ OTKRIO VELIKU PORODIČNU TRAGEDIJU:  Još me boli duša zbog smrti rođenog bratra, UMRO JE GREŠKOM LEKARA!

Estrada

ACO PEJOVIĆ OTKRIO VELIKU PORODIČNU TRAGEDIJU: Još me boli duša zbog smrti rođenog bratra, UMRO JE GREŠKOM LEKARA!

Podeli vest

Aco Pejović je izgubio brata kada je imao samo šest godina. Zbog porodične tragedije postao je veliki protivnik ubijanja dece u majčinom stomaku

Pevač Aco Pejović otvorio je dušu za Informer i priznao da mu je rođeni brat umro greškom lekara. Folker ističe da je baš zbog ove tragedije veliki protivnik abortusa i da ne razume ljude koji bi ubili svoje dete dok je još u stomaku.

Bolele su me očeve suze Jedna slika mi stoji urezana: kako otac iz bolnice izlazi uplakan. Mene je to kao klinca veoma pogodilo Aco Pejović

- Moja majka je imala blizanačku trudnoću, ali nije uspela zbog greške lekara da na svet donese oba brata. Znam koliko je nama bilo teško i zato ne mogu da shvatim da neko svesno ubije svoju bebu. Posebno mi nisu jasni oni koji to rade kada saznaju da će dobiti ćerku. Biću malo grub, ali čovek koji se tako ponaša za mene je klasičan idiot ili bolesnik. Kada bih se ja pitao, voleo bih da svaki čovek ima najmanje troje dece - ističe Pejović.

S obzirom na to da se Aci porodična tragedija dogodila kada je bio mali, ne seća se svega. Ipak, detalji koji su mu ostali u dubokom sećanju uticali su na njegove stavove o deci i porodici:

Palim mu sveću
Kad god odem u crkvu, zapalim mu sveću, bez obzira na to što moj brat nije kršten. Duša je duša
 Aco Pejović

- Jedan brat mi je umro, a Radojica je rođen sa 1.400 grama. To je bio šok za sve, ali i za mene, koji sam bio klinac. Prošlo je mnogo godina, ali jedna slika mi je ostala urezana u sećanje - kako otac izlazi uplakan iz bolnice. Bio sam dete i to me je mnogo pogodilo, da moj otac plače. Nikad neću zaboraviti njegove suze i onda se pitam: kako ljudi koji se odluče na abortus ne osećaju tu istu bol, kako se ne zapitaju kako bi im dete izgledalo, da li ikad zaplaču zbog te odluke - kaže folker.

Aleksandar Jovanović Cile

Aco priznaje da ne razmišlja šta bi bilo da je njegov pokojni brat preživeo, ali ističe da često misli na njega.

Braća Pejović stalno pravila nestašluke

Aco Pejović i njegov četiri godine stariji brat Predrag i šest godina mlađi Radojica često su pravili nestašluke.
- Roditelji su nam radili po smenama, pa se često dešavalo da ostanemo sami noću kod kuće. Sećam se da smo jednom umislili da nam neko kuca na vrata, pa smo Predrag i ja uplašeni umotali najmlađeg brata Radojicu u ćebe i pobegli na terasu sa kuhinjskim nožem, u želji da se odbranimo. Kada su se roditelji vratili sa posla, bili su uplašeni što nas nigde nema, da bi nas na kraju zatekli kako sva trojica šćućureni spavamo na terasi - ispričao je Aco.

- Ne pitam sebe šta bi bilo kada bi bilo, ali često uradim ono jedino što mogu da učinim za njega - zapalim mu sveću kada odem u crkvu. E, sada, ne znam da li je to u redu ili nije, pošto kažu da se onima koji nisu kršteni ne pali sveća, ali ja to radim. Duša je duša, pa čak i dok je plod u majčinoj utrobi. I treba ceniti svaki život i ne davati sebi za pravo da ga prekineš - otkriva Pejović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17