• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: blic.rs

05.12.2018

09:27

DARKU LAZIĆU TRAJNO ODUZIMAJU VOZAČKU! Pevač više neće moći da DIVLJA PO PUTEVIMA, a do nove dozvole će TEŠKOM MUKOM!

Estrada

DARKU LAZIĆU TRAJNO ODUZIMAJU VOZAČKU! Pevač više neće moći da DIVLJA PO PUTEVIMA, a do nove dozvole će TEŠKOM MUKOM!

Podeli vest

Zbog 12 prekršajnih prijava koje je u saobraćaju zaradio u proteklih pet godina, Darku Laziću će trajno biti oduzeta vozačka dozvola i moraće ponovo da polaže testove

Budući da Zakon o saobraćaju u Srbiji propisuje da nakon sakupljenih 18 kaznenih poena sledi oduzimanje vozačke dozvole, pevaču koji se trenutno nalazi na lečenju u banji u Mladenovcu, u toku sledeće godine biće trajno oduzeta dozvola. Kako bi dobio novu, moraće ponovo da podnosi zahtev za dobijanje dozvole.

- Darko od 2013. godine ima evidentirano oko 12 prekršajnih prijava i sve su uglavnom slične. Većina prekršaja je za brzu vožnju i vožnju bez vozačke dozvole, što spada među najveće kazne kada je saobraćaj u pitanju. Manji procenat su one za nepropisno parkiranje, a ima čak i jedna koju je dobio jer nije želeo da otkrije ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, a koji je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Darko je u nekoliko navrata vozio i neregistrovano vozio i bez adekvatne dozvole - kaže zvor i dodaje:

DARKO LAZIĆ PROGOVORIO PRVI PUT POSLE VELIKE BORBE ZA ŽIVOT: Kriv sam, hvala Bogu na drugoj šansi!

- Vozačka dozvola oduzima se nakon sakupljenih 18 poena. Budući da Darko ima 12 prekršajnih prijava, čak i ukoliko neka zastari, on je sakupio dovoljan broj poena za oduzimanje dozvole - dodaje naš izvor upućen u Zakon o saobraćaju.

Foto: Instagram/Darko lazić

Darko će, nakon što ostane bez dozvole, moći da podnese zahtev za izdavanje nove, ali će za istu morati ponovo da polaže testove. Međutim, tek nakon što mu sve zabrane isteknu.

- Nakon što mu oduzmu dozvolu, on može da zatraži da dobije novu i to tek kada sve zabrane za upravljanje vozilom prođu. Zahtev se podnosi Agenciji za bezbednost u saobraćaju, a obuka za upravljanje vozilom traje 10 dana. Sam proces koji obuhvata dostavljanje zahteva, obuku i izdavanje nove saobraćajne dozvole traje tri meseca. Darko će, takođe, u čitavom tom procestu morati ponovo da polaže testove - dodaje naš izvor.

SVE IDE NABOLJE, STAĆU OPET NA SVOJE NOGE! Oči u oči sa povređenim pevačem posle stravične saobraćajke

Ako položi testove i odobri mu se zahtev za dobijanje dozvole, Darko će ponovo moći da upravlja vozilom.

- Ako mu se izda dozvola, limit za sakupljanje kaznenih poena neće biti 18, već se smanjuje za tri. Limit za oduzimanje vozačke dozvole tada će biti 15 kaznenih poena. Zakon je takav da se svaki naredni put kada se oduzme i ponovo dobije dozvola, limit za kaznene poene umanjuje za tri boda - završava naš izvor.

Inače, Darko je rekao da je svestan toga šta je 23. oktobra uradio.

Svi Lazićevi prekršaji

27. 11. 2013. Vozio automobil istekle registracije
19. 3. 2015. U Beogradu, van naseljenog mesta, vozio 80 kilometara na sat više od propisane brzine u tom delu prestonice
20. 4. 2015. Vozio bez vozačke dozvole i pod zabranom vožnje
22. 5. 2015. Vozio pod zabranom
7. 7. 2015. Dva prekršaja vožnje pod zabranom i bez vozačke dozvole
11. 8.2016. Nepropisno parkiranje u Beogradu
22. 11. 2016. U mestu Umčari vozio je 20-40 kilometara na sat brže nego što je propisano u tom delu saobraćajnice. Istoga dana napisana mu je i prijava zbog vožnje bez adekvatne vozačke dozvole
26. 11. 2016. Komunalna policija mu napisala kaznu za nepropisno parkiranje na aerodromu u Beogradu
7. 12. 2016. Kažnjen sa 15.000 dinara plus 1.500 dinara troškovi suda što nije hteo da kaže ko je vozio automobil registrovan na njegovo ime, u trenutku kada je prošao kroz crveno svetlo na semaforu. Kaznu još uvek nije platio.
18. 12. 2017. Nepropisno parkiranje u Rakovici
17. 4. 2018. Vožnja bez vozačke dozvole i brza vožnja (u naseljenom mestu vozio od 70 do 100 kilimetara na sat)
23. 10. 2018. Vožnja bez vozačke dozvole i brza vožnja


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 5 godina

Šta će nasilniku saobraćajna. On svo vreme vozi bez nje i ništa mu nije smetalo da i dalje besni. Nema ni zdravstveno osiguranje pa su ga pazili kao da je najvažniji na svetu. I još svaki dan lekarski izveštaji u novinama i štampi. Nekima se sve može, ali ničija nije gorela do zore. Neko to od gore vidi sve.

Alex

pre 5 godina

Nije to nista! Sta mazete oci narodu?! On treba u zatvor da ide za nasilnicku i divljacku voznju i za droge! Prosto sam zadivljena kako takvoj narkomancini nikako nenadjoste ni gram u dzepu kad je on zaboravio da dise bez narkotika?! Drugi leze za 246a, a on? Kome diluje paga stitite?! Dobar diler znaci,radi dobro posao vidim...lepo da takvi radnici postoje....sramota me ovakvih kriterijuma!

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!
Planeta

Objavljen datum Putinove inauguracije!

Inauguracija ruskog predsednika Vladimira Putina, biće održana 7. maja, rekao je Andrej Klišas, predsednik Komiteta za ustavno zakonodavstvo i državnost u Savetu Federacije, javlja agencija TASS.

23.04.2024

15:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija