• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.G.

26.02.2019

14:54

(FOTO) NEUTEŠNI GRAĐANI ŠAPCA predali zahtev za preimenovanje ulice Avde Karabegovića u Ulicu ŠABANA ŠAULIĆA!

Estrada

(FOTO) NEUTEŠNI GRAĐANI ŠAPCA predali zahtev za preimenovanje ulice Avde Karabegovića u Ulicu ŠABANA ŠAULIĆA!

Podeli vest

Zahtev za preimenovanje Ulice Avde Karabegovića u Ulicu Šabana Šaulića predat je Komisiji za imenovanje naziva ulica i trgova na teritoriji grada Šapca

Inicijativu da ulica u kojoj se nalazi rodna kuća tragično nastradalog pevača ponese njegovo ime, pokrenuli su meštani šabačke Male a podržao Savet mesne zajednice „Kamenjak“.

(FOTO) ŠABAČKOM MAHALOM ODJEKUJU ŠABANOVE PESME... Uplakani građani masovno potpisuju peticiju da ŠAULIĆ DOBIJE ULICU U SVOM GRADU!

-Savet MZ koji broji 15 članova jednoglasno je doneo odluku da uputi zahtev za preimenovanje. Napominjem da niko od članova nije za to da Avdo Karabegović nema svoju ulicu u Šapcu. Planiramo da uputimo i zahtev da neka od ulica poput Beogradske ili Podrinjske koje se nalaze na teritoriji naše mesne zajednice, ponese njegovo ime ukoliko se usvoji predlog da se ova centralna ulica šabačke Male ubuduće zove Ulica Šabana Šaulića – navode u mesnoj zajednici.

Foto: S.G.

U Komisiji za imenovanje naziva ulica i trgova koja broji sedam članova, objašnjavaju da je rok za odlučivanje po zahtevu mesec dana. U slučaju pozitivnog stava, predlog se prosleđuje Ministarstvu za lokalnu samoupravu a potom se o njemu izjašnjava i Skupština grada.

Foto: S.G.

Peticiju za preimenovanje Ulice Avde Karabegovića u Ulicu Šabana Šaulića do sada je potpisalo preko hiljadu i petsto građana Šapca. Ona još uvek nije stigla do Komisije, a kako objašnjavaju u gradskoj upravi, najveću „težinu“ imaće potpisi stanovnika baš te ulice koji će eventualno morati o svom trošku da menjaju sva lična dokumenta. Mesna zajednica „Kamenjak“ ima oko 4.800 stanovnika, od čega 80 domaćinstava živi u ulici Avde Karabegovića.

Foto: S.G.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 5 godina

Pa ovo i jeste logični sled... skinuti Avdu Karabegovića, pesnika i književnika, jednog od začetnika romantizma na ovim prostorima.... i preimenovati ulicu u narodnog pevaca, da ne kažem kafanskog. Nekako mi opisuje stanje u našoj državi i logično mi je. Bilo bi čudno da je obrnuto.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija