• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

27.02.2019

21:14

ŠABAN BI BANKROTIRAO DA GOCA NIJE ŠTEDELA! Šaulićev brat otkriva da je pevač bio veliki boem: SVE ŠTO JE IMAO TROŠIO JE U KAFANI!

Estrada

ŠABAN BI BANKROTIRAO DA GOCA NIJE ŠTEDELA! Šaulićev brat otkriva da je pevač bio veliki boem: SVE ŠTO JE IMAO TROŠIO JE U KAFANI!

Podeli vest

Hasan Dudić kaže da se sa Šabanom Šaulićem često provodio u kafani, kao i da pokojni kralj narodne muzike dinara ne bi sačuvao da mu nije bilo supruge

Hasan Dudić kaže da Šaban Šaulić ne bi imao ni prebijene pare da nije bilo njegove supruge Gordane, koja je vodila računa o svakom dinaru. Folk pevač i Šabanov brat od ujaka otkriva da je kralj narodne muzike voleo da troši mnogo novca na boemski život, a da je Goca bila ta koja je štedela umesto njega.

Pevao za svoju dušu

- Bio je široke ruke, da nije bilo Goce, pitanje je šta bi i koliko sačuvao od novca. Samo zahvaljujući njoj, on je stekao veliki imetak koji je ostavio svojim najmilijima - priča Dudić i objašnjava na šta je tragično nastradali pevač najviše voleo da troši:

- Bio je veliki boem i prijatelj. Nikada nikome nije dozvolio da plati račun u kafani, bez obzira s kim je sedeo. Ranije, kada smo često odlazili u kafanu, Šaban bi znao da odmah s vrata muzičarima da po nekoliko stotina maraka bakšiša i kaže im da pevaju ono što najbolje znaju i umeju. Kasnije, kada bi svi gosti otišli, on bi uzeo mikrofon i pevao za našu i svoju dušu.

Foto: Z. K. Munja

BRAĆA Hasan i Šaban

Prema Hasanovim rečima, Goca nije želela da se njegov teško zarađeni novac tek tako rasipa i odmah je povela računa o Šabanovim finansijama.
- Ona je oduvek znala da barata s novcem i držala je sve pod kontrolom. Pre svega zbog njihovo troje dece, da bi mogli da ih izvedu na pravi put. Osamdesetih i devedesetih je Šaban najviše nastupao i dosta vremena nije provodio kući jer je stalno bio na putu i u raznim gradovima gde je držao koncerte. Goca je ta koja je ostajala kod kuće sa decom jer nije želela da Sanela, Ilda i Mihajlo oskudevaju u bilo čemu - jasan je pevač.

ŠABAN I MRTAV BRINE O VOLJENOJ ŽENI! Kralj narodne muzike zbrinuo svoju Gocu, dobijaće 9.600 evra mesečno!

Nije mogao bez cigareta


Hasan kaže da je Šaban bio skroman čovek i da mu je jedini porok bila cigareta.
- Pušio je od svoje desete godine. Voleo je uvek da ima cigaru kod sebe. Kada su jednom priveli Šabana u SUP, ne sećam se zbog čega ali nije bilo ništa ozbiljno, policajci su morali da mu vežu ruke lisicama samo da ne bi pušio jer je non-stop držao cigaretu u rukama - ispričao je Dudić.

Piće stizalo celu noć

Dudić se prisetio lepih trenutaka sa svojim bratom Šabanom iz vremena kada su stalno izlazili, a ponekad im je u provodu društvo pravio i čuveni Toma Zdravković.
- Super smo se družili i sa Tomom, on je isto voleo kafanu. Sećam se jednom kada smo imali koncert u Skoplju, Šaban, Toma, Rade Vučković i ja. Sa nama je bio i Milovan Ilić Minimaks, koji je vodio program. Pili smo tri dana i tri noći. Svako od nas kada bi otpevao svoj deo pravo sa bine bi se vraćao u društvo i nastavio da pije. Minimaks mi je u jednom trenutku rekao da odem ja da vodim program jer on nije bio u stanju jer je previše popio. Konobari su nam samo donosili piće i dobijali su od nas ogromne napojnice - završio je pevač.
 

(VIDEO) SIN ŠABANA ŠAULIĆA ZAPEVAO OČEVU PESMU! Suze će vam krenuti kada budete čuli KOLIKO MIHAJLOV GLAS PODSEĆA NA ŠABANOV!

Lumpovao sa Luisom i Bajramovićem

Foto: Z. K. Munja

 

Šaban je obožavao boemski život, pa je često u kafanama zaglavljivao sa svojim kolegama. Tako su se jednom prilikom za istim stolom sa Šaulićem zatekli i njegov prezimenjak Bajramović i Ljubiša Stojanović Luis. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 5 godina

Mozda on nije zeleo da stekne imetak i ostavi ga deci.Mozda je zeleo da se deca potrude i zarade sebi imetak.Mozda je razmisljao da su deca neradnici ako nista ne steknu vec cekaju da roditelj umre dabi nasledili.On nije imao neko nasledstvo ali je zaradjivao svojim uspehom.Mozda je takvu decu zeleo, BORCE.

stevexx

pre 5 godina

volio sam šabana i sve kao što treba ali brate Cucu niko ne spominje,kao da nije postojala...a bogami u neko vreme samo se o njoj i šabanu pričalo,a sad ispao najbolji muž...hahaha

kera

pre 5 godina

Tako su se jednom prilikom za istim stolom sa Šaulićem zatekli i njegov prezimenjak Bajramović i Ljubiša Stojanović Luis. Klasican primer SNS'ovske novnarske skole ...

miroslav moric

pre 5 godina

glupost.saban je bio bolji i jaci stampac para nego bgd banka.za razliku od bgd banka stamao je sa pokricem a pohlepa supruge dodje mu glave.

Mila

pre 5 godina

Svakako da sa Šabanom nije bilo lako biti u braku. Jaka žena može održati porodicu na okupu bez obzira na probleme. Šta god da mislili o tome, Goca je uspela da sačuva i pare i porodicu. O takvom umeću bi mogla napisati i knjigu da svi nešto naučimo od nje.

Bajram Šabanović

pre 5 godina

Prezimenjak Bajramović? Pa je li mu Šaban ime ili prezime? Hej uredniče, ima li tu neke kontrole šta pišu novinari?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija