• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer

01.03.2019

13:40

ŠAULIĆI NE IDU ŠABANU NA GROB, IAKO SU ZADUŠNICE! Razlog je jedan pravoslavni običaj!

Estrada

ŠAULIĆI NE IDU ŠABANU NA GROB, IAKO SU ZADUŠNICE! Razlog je jedan pravoslavni običaj!

Podeli vest

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić, koji je tragično nastradao u teškoj saobraćajnoj nesreći u Nemačkoj, sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a njegovom ispraćaju na večni počinak prisustvovalo je oko 5.000 ljudi

Porodica Šaulić zavijena je u crno nakon velikog gubitka, a na njegov grob odlaze često. Međutim, kako saznajemo, Šabanova najuža porodica, supruga Gordana i deca Ilda, Sanela i Mihajlo ipak neće sutra, 2. marta, na Velike zimske zadušnice, posetiti pevačev grob.

KAMEN BI ZAPLAKAO! Šaban se tri dana pred smrt žalio samo na jedno!

 

Naime, porodica Šaulić odlučila je da ispoštuje običaj koji nalaže da se na zadušnice ne izlazi dok se ne navrši 40 dana od sahrane pokojnika.

SNIMA SE FILM O ŠABANU ŠAULIĆU! Biće prikazani nepoznati detalji o tragičnoj smrti kralja narodne muzike!

Podsetimo, kralj narodne muzike Šaban Šaulića preminuo je 17. februara u stravičnoj saobraćajnoj nezgodi u Nemačkoj, kada se vraćao sa nastupa. U automobil u kojem je bio sa svojim muzičarem Mirsadom Kerićem koji je takođe stradao, kao i sa kumom Slobodanom Bobanom Stojadinovićem, koji je preživeo, velikom brzinom zakucalo se vozilo kojim je bez dozvole i u alkoholisanom stanju upravljao Turčin Alsin Levent.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Abdul

pre 5 godina

Rekoste da je musliman .. kakve zadusnice .. kakvih 40 dana .. sta lupate?

Mirka

pre 5 godina

Zadusnice su pravoslavni obicaj...sta on ima veze sa tim ???

miroslav moric

pre 5 godina

naporne zene kuku zetovima danas.p.s.na popovima stedi za zadusnice jer evrici su evrici najbolji kada su u njenoj tasni.

Saradžogla

pre 5 godina

Gospođa Šaulić Gordana bi trebalo da se drži muslimanskih običaja jer Šaban nije bio pravoslavac.Činiti pravoslavne običaje nad muslimanom je jeres?Sa malo dobre volje Šaban je mogao da pređe u pravoslavnu veru sa novim imenom i prezimenom. Da je Šaban sahranjen pored majke kako je želeo i to po običajima muslimana narod bi to prihvatio kao normalan i poštovan običaj!

rada tomasevic

pre 5 godina

Ni Pokojniku mu neda mira.Nije cudo sto je ostao rano bez kose jer koji je stres bio ziveti sa ovako do zla boga napornom zenom.

Baznia

pre 5 godina

Kakva zadusnica debili. Covjek rođen kao Musliman, a izjasnjavao se i ukopan kao atesita. Postujte njegove zelje debilcine..

nana

pre 5 godina

Sta ce na zadusnice , on je musliman, bio je dobar covek i trebala je ta zena da ispostuje njegove obicaje.

Avatar

pre 5 godina

Zalosno je sto je sahranjen ni bez hodze ni bez popa. Pop nije hteo jer nije hriscanin, a hodzu nije htela porodica. Porodici na cast. A sta je Saban hteo na sahrani i koju pesmu rekao je Kodic. Kad cujete pesmu sve je jasno.

Lili

pre 5 godina

Otkud je čovek pravoalavac? A i ako ćemo pravo, tafušnice NISU hrišćanski nego paganski običaj... Tako da....

mirjana

pre 5 godina

Ako se pridrzavaju "PRAVOSLAVNIH" obicaja sta ce im izlazak na grob bez svestenika.Pa bilo da je i posle 40 dana.Postuju jedan deo pravoslavnih obicaja po broju dana a covek ode neopojan na onaj svet.Niti svestenik niti hodza.Pa ko ovde lud a ko blesav.Ako su zeleli gradjansku sahranu ,sto dodjose prvi dan posle sahrane?I to je valjda po pravoslavnom obicaju.Pomesali i babe i zabe.Neka je Sabanu Laka zemlja i pokoj dusi ali ovi u familiji sve izmesase obicaje.

mirjana

pre 5 godina

Neka je sabanu laka zemlja.A ovi njegovi se izbrukase za sva vremena.Ako je sahranjen bez popa i hodze sta ce mu zadusnice?

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija