• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A. Milić

01.03.2019

19:42

ŠAŠA MATIĆ PROGOVORIO O ŠABANOVOM NAJVEĆEM STRAHU: Nervirali su ga BESNI ŠOFERI, plašio se da će da POGINE U SAOBRAĆAJKI

Estrada

ŠAŠA MATIĆ PROGOVORIO O ŠABANOVOM NAJVEĆEM STRAHU: Nervirali su ga BESNI ŠOFERI, plašio se da će da POGINE U SAOBRAĆAJKI

Podeli vest

Saša Matić kaže da je Šaban Šaulić oduvek strahovao da život ne izgubi na točkovima. Nervirali su ga šoferi koji su ga u besnim mašinama vozili po inostranstvu, a posebno kada bi divljali po putu, otkriva pevač

Saša Matić kaže da je njegov prijatelj i kolega Šaban Šaulić najviše strahovao da ne izgubi život u saobraćajnoj nesreći, što mu se i dogodilo. Kralj narodne muzike nastradao je 17. februara u nemačkom gradu Bilefeldu, a Matić je veoma teško podneo ovu vest.

Sugerisao vozaču

Saša nam je otkrio da je sa pokojnim Šabanom često pričao upravo o vožnji i automobilima.

- Od čega je strahovao - od toga je i nastradao, u tim kolima u saobraćajnoj nesreći - započinje priču folk pevač i nastavlja:

- Kada sam ga poslednji put video, pitao sam ga: "Šabane, šta sada voziš?" Kaže on: "Ma neki 'fijat stilo' koristim za Krčedin. Ne volim ti ja te velike automobile. Ježim se kada me po inostranstvu sačekaju vozači sa kolima velike kubikaže. Pa još kad momak koji me vozi da pun gas kako bi me fascinirao... Ja mu kažem: "Ma idi, bre, čoveče, dođavola! Navozao sam se ja u životu i brzih i skupih automobila. Dosta mi je toga."

ŠABAN ME JE VODIO NA PECANJE, PA U KAFANU! Goca Božinovska se prisetila pokojnog prijatelja i kolege, DELILI SU SREĆU I TUGU!

Osim što je strahovao za život, Matić ističe da se Šaban brinuo i za prijatelje, pa ih je često savetovao kako da vode računa tokom vožnje:
- Umeo je da mi kaže: "Reci tim tvojima što te voze da ne piju, da spavaju, da budu odmorni... Nemoj da im dozvoliš da divljaju", a ja mu na to odgovorim: "Pobogu, Šale, pa to se ne dovodi u pitanje." Nekada smo se zajedno vozili u istom automobilu i tada je on stalno sugerisao vozaču kako da upravlja kolima. Govorio mu je: "Pazi, imaš rupu. Ovde polako." Kažem ja njemu: "Opusti se, Šale", a on će: "Kako da se opustim, vidiš da ovaj ne gleda uopšte."

Sve radio s merom

Naš sagovornik naglašava da je Šabanov odlazak velika tragedija, od koje ne zna kako će se oporaviti.
- Kada su moji prijatelji koji nisu iz sveta estrade čuli da je Šaban poginuo, odmah su rekli: "Kako li će Sale Matić ovo preživeti?" Sa Šabanom je otišao i deo mene. On je toliko bio veliki da ni sam nije bio toga svestan. Bio je smiren, od njega sam naučio kako treba živeti. Sve je radio sa merom - pevao, pričao, pio. Nikada nije bio bahat, nije pio da se napije - objašnjava pevač.


ŠAULIĆI NE IDU SUTRA ŠABANU NA GROB, IAKO SU ZADUŠNICE! Razlog je jedan pravoslavni običaj!

 

Žalim što sam odbio da se nađem sa Šabanom

Foto: Munja

Saša Matić kaže da ne može sebi da oprosti što je poslednji put kada ga je Šaban Šaulić zvao da se vide odbio njegov poziv.
- Bio sam u decembru na slavi u Šapcu kod mog dobrog prijatelja, kada me je Šaban zvao da dođem u restoran u Surčinu, gde je on sedeo. Pozvao me je i rekao: "Ajde, dođi, ima lepa muzika, hrane i vina... Rekao sam mu da ne mogu da mu obećam, da sam umoran. Na kraju nisam ni otišao i toliko mi je žao. Nisam došao jer sam mislio biće još dana, vremena... - priča folker. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje
Društvo

Menjaju se tržišne cene struje i gasa! Evo ko može da očekuje pojeftinjenje

Zbog energetske krize, Vlada je cene struje i gasa držala pod kontrolom. Od maja cena se formira na tržištu i stekli su se uslovi za pojeftinjenje za privredu - struje za više od 20 odsto, a gasa 15 procenata. Za domaćinstva cene ostaju iste, a u EPS-u i "Srbijagasu" kažu da do kraja godine neće biti ni poskupljenja, piše RTS.

19.04.2024

09:15

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija