• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

11.04.2019

21:38

HRVATI KUKAJU: SRPSKI PEVAČI SU NAS RAZBILI! Folkeri iz Srbije pune klubove i hale u celom regionu

Estrada

HRVATI KUKAJU: SRPSKI PEVAČI SU NAS RAZBILI! Folkeri iz Srbije pune klubove i hale u celom regionu

Podeli vest

Srpski pevači su za 30 odsto skuplji od hrvatskih, kaže tamošnji organizator koncerata Damir Karaman * Rada Manojlović i Sandra Afrika su popularnije i plaćenije od Severine Kojić, Jelene Rozge i Maje Šuput

Srpski pevači su u Hrvatskoj traženiji i plaćeniji od njihovih najvećih muzičkih zvezda! Naši folkeri Rada Manojlović, Sandra Afrika, Saša Matić, Milica Todorović, Mia Borisavljević i Boban Rajović u susedstvu su popularniji od pop zvezda Severine Kojić, Jelene Rozge i Maje Šuput.
Organizator koncerata Damir Karaman iz Splita otkrio je koliko folkeri više zarađuju od tamošnjih muzičkih zvezda.

- Srpski pevači su za 30 odsto skuplji. To je fenomen, koji je počeo u klubovima i kafićima u kojima se pušta srpska muzika - rekao je Karaman za TV Nova, dok je njihov popularni muzičar Joško Čagalj Jole zakukao:
- Srpski pevači su ušli u naš teren!

Vole i Relju i Cviju


Kako saznajemo, Srbi u susedstvu za tezge uzimaju od 5.000 do 15.000 evra, u zavisnosti od toga da li nastupaju u klubu ili imaju koncert u hali. Tamošnje zvezde, s druge strane, po nastupu zarađuju od 1.500 do 5.000 evra. Menadžer Rade Manojlović Saša Đurić potvrdio je da naši muzičari više profitiraju jer poslednjih nekoliko godina pune sve klubove i arene u kojima nastupaju.
- Srpski izvođači su traženiji, pa su i njihovi nastupi skuplji. Među njima je i sve više repera, kao što su Relja Popović, Cvija i MC Stojan - rekao je Radin menadžer.

Bitna je reklama


"Slobodna Dalmacija" je takođe istraživala popularnost srpske muzike i podsetila da su u regionu na Jutjubu najslušaniji naši izvođači, koji su zasenili i Severinu Kojić i Jelenu Rozgu. Novinar i pevač Dalibor Petko objasnio je da su Srbi pokorili konkurenciju jer više novca ulažu u karijeru.
- Većina klubova pušta srpsku muziku, često u kombinaciji sa domaćim i stranim hitovima. Bez obzira na to ko je koje nacionalnosti, činjenica je da srpski izvođači mnogo više ulažu u produkciju i muzike i video-spotova, kao i za reklamiranje na društvenim mrežama. Današnja srpska pop-folk muzika ne zaostaje u odnosu na evropsku produkciju - rekao je Petko.

SEVERINA U BOLNICI! Pevačica operisana, bolovi su bili NEIZDRŽIVI!

Anastasija i Saša najslušaniji na Jutjubu u Hrvatskoj

Foto: Miomir Milić


Anastasija Ražnatović je sa svojom pesmom "Rane" dugo bila na prvom mestu najslušanijih hitova na Jutjubu u Hrvatskoj, sve dok je sa trona nije skinuo još jedan srpski izvođač - Saša Kovačević sa numerom "Prevarena". Ćerka Cece i Željka Ražnatovića Arkana je u "Dnevniku" za tamošnju TV Nova izjavila:

- Srećna sam što u Hrvatskoj imam publiku u tolikom broju. To je samo pokazatelj da muzika nema nikakvih granica, sve barijere se ruše. Drago mi je da moja muzika povezuje ljude. Meni je samo bitno da širim lepu energiju i ljubav.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
as

pre 5 godina

Kad vas Ustaše sjebu sa radnim dozvolama, i zabrane vam nastupe po celoj EU. Biće kuku lele.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17