• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: alo.rs/Informer.rs

25.08.2019

15:53

(FOTO/VIDEO) NJEN GLAS RAZBIJA, A BILA JE PEVAČICA IZ SENKE! Otpevala je pesme koje u i danas popularne, a Anabelu je napravila zvezdom!

Estrada

(FOTO/VIDEO) NJEN GLAS RAZBIJA, A BILA JE PEVAČICA IZ SENKE! Otpevala je pesme koje u i danas popularne, a Anabelu je napravila zvezdom!

Podeli vest

Njeno ime i dalje se pominje kao "najmoćniji ženski vokal devedesetih u Srbiji"

Ne samo da je Marija Mihajlović važila za jednu od najboljih džez i pop pevačica, već je otpevala i sve one dens hitove koji su bili mejnstrim u tom periodu. Mislimo na Funky G, Đogani fantastiko i slične.

To je, doduše, radila iz senke i istina je izbila na videlo tek godinama kasnije, a Marija Mihajlović je bila član sastava Dejan Cukić i spori ritam bend od 1996. do 2000. godine.

Pesmu "Dačo, volim te", koja je bila hit grupe "Duck" pevala je Marija Mihajlović. Ksenija Pajčin je u spotu i na nastupima 90-ih samo otvarala usta i đuskala. Zapravo Marija je i potpisana kao pevačica na albumima izvođača za koje je pevala, a među njima su „Funky G“, „Đogani“, „Duck“, „Dr. Iggy“.

 

Kada je reč o njenom vokalnom učešću u grupi "Fanki Dži", ona je o tome javno pričala još devedesetih godina. Tada nije bila nimalo blaga prema Anabeli Atijas i drugim pevačicama kojima je "pozajmljivala" glas. 

- Ja sam insistirala da na svim tim nosačima zvuka stoji moje ime. Na svim tim nosačima zvuka piše moje ime i u kom sam svojstvu ja tu, tako da tu nema nikakve zabune. Jedina zabuna u tome je što ljudi više vole da gledaju televiziju, nego da čitaju šta pise na tim kasetama i CD-ovima. Te devojke koje se tu pojavljuju su igračice, one su igračice, a što one po scenariju moraju da otvaraju usta, ja ne znam - rekla je svojevremeno Mihajlovićeva.


Po pesmi Marija je naplaćivala oko 50 evra.
 

 


 

 

 

Snimila je brojne reklame i džinglove za radio i televiziju. Peva prateće vokale mnogim vodećim muzičarima regiona i drži školu pevanja.  Bila je vokalni trener i stalni član žirija u prve dve sezone muzičkog šou programa "Tvoje lice zvuči poznato".
 


A onda kao da je nestala s muzičke scene i pojavila se na jednoj drugoj, društveno aktivističkoj. Ona se nedavno pojavila na Konferencija Inicijative za legalizaciju marihuane u Srbiji (IRKA) i na njoj nastupila kao aktivistkinja Inicijative.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija