• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Agencije

16.02.2015

07:00

OTKRIVENA VELIKA HOLIVUDSKA TAJNA Džulija slučajno postala "zgodna žena"

Kultura

OTKRIVENA VELIKA HOLIVUDSKA TAJNA Džulija slučajno postala "zgodna žena"

Podeli vest

Mada je znatno doprinela njenoj svetskoj slavi, uloga Vivijen u hit filmu "Zgodna žena" nije trebalo da pripadne Džuliji Roberts, ona je bila tek dvadeseti izbor!


Teško je zamisliti ovo ostvarenje bez Džulije koja je nakon njega munjevito napredovala u karijeri. 

Slavna glumica nije ni iz daleka bila u mislima producenata kada su odlučivali kome će poveriti glavnu žensku rolu. 
 

Public

Za ulogu mlade prostituke velikog srca u koju će se zaljubiti bogati biznismen (Ričard Gir), oni su pozvali bezmalo ceo Holivud: Kim Bejsindžer, Umu Turman, Debru Vinger, Džinu Dejvis, Keli Megilis, Melani Grifit, Meg Rajan, Šeron Stoun, Mišel Fajfer, Madonu, Džemi Li Kertis, Emu Tomson, Rosanu Arket, Heder Loklir... Sve su odbile ponudu.

Moli Ringvold, zvezda filma "Klub ranoranilaca", se izvinila uz obrazloženje da joj je neugodno da tumači lik prostitutke, dok je Deril Hana izjavila da ne želi da igra u filmu koji "degradira ženu". 

Sari Džesiki Parker, koja će deceniju kasnije postati zvezda kultne serije "Seks i grad", uloga se nimalo nije dopala, a Vinona Rajder i Dru Berimur su, pak, bile previše mlade po mišljenju reditelja Gerija Maršala koji je, takođe, odbio i Bruk Šilds jer mu se nije dopala.

Iako je iza sebe imala samo nekoliko filmova, među kojima "Mistična pica" i "Čelične magnolije", Džulija je na kraju dobila ulogu, mada je malo falilo da Vivijan glumi Valerija Golino, koja bila zapažena u drami "Kišni čovek". 

Uloga u "Zgodnoj ženi" donela joj je Zlatnog globusa za najbolju žensku ulogu i drugu nominaciju za Oskara, nagradu koju će osvojiti 2000. za film "Erin Brokovič". 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija