• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šašić

06.07.2017

22:04

KUSTA OTKRIO DELOVE SCENARIJA: Evo o čemu će biti film koji reditelj SNIMA U KINI!

Kultura

KUSTA OTKRIO DELOVE SCENARIJA: Evo o čemu će biti film koji reditelj SNIMA U KINI!

Podeli vest

Emir Kusturica uskoro putuje u Aziju, gde će dve godine i osam meseci raditi s kineskim glumcima

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica snima novi film s kineskim glumcima. Profesor uskoro putuje u Aziju, gde će skoro tri godine raditi na tom ostvarenju.

Posle saradnje sa Monikom Beluči u filmu "Na Mlečnom putu", Kusta će ponovo sarađivati sa stranim umetnicima, i to u dalekoj Kini.

SARADNJA
Sarađivaću fino s Kinezima, isto kao što sam i s Ciganima
Emir Kusturica

Mafijaška priča

- Snimam kineski film, u kojem će igrati kineski glumci. Puno njih, prava invazija! Neće mi biti teško da se sporazumem s njima. Sarađivaću fino s Kinezima, isto kao što sam i s Ciganima - našalio se Emir.

On polako pakuje kofere i sprema se za odlazak na drugi kontinent, gde će živeti narednih nekoliko godina.

Zoran Sinko

- Boraviću u Kini dve godine i osam meseci. To je novi prostor za mene, ali mi je zagarantovano da će film biti distribuiran širom sveta. Takođe ćemo delove filma raditi i u Francuskoj i Italiji - rekao je reditelj.
 

Kusturica je otkrio da je radnja filma drugačija od svega na šta smo navikli kada je njegov rad u pitanju. Ostvarenje prati život dvoje mladih i zaljubljenih ljudi, ali će imati i elemente trilera:

Bora Čorba na Boljšom festivalu

Bora Čorba će nastupiti na petom po redu Boljšom festivalu, koji se održava od 13. do 15. jula u Nacionalnom parku "Mokra Gora" na Mećavniku.
Kusturica kaže da mnogo voli muziku "Riblje čorbe".
- Poslednje veče Boljšoja nastupiće Bora Čorba. On je osoba koju svi smatramo za ozbiljnog muzičara - priča reditelj.
Na festivalu klasične ruske muzike učestvovaće više od 60 muzičara iz Srbije, Republike Srpske i Rusije. Nastupiće i violinista Roman Simović, mecosopran Milijana Nikolić i drugi.

- Film govori o mladom momku i njegovoj devojci, koja zbog lečenja odlazi u Evropu. Tamo njen otac započinje biznis. Kako ne bi bankrotirao, on pozajmljuje novac od mafijaša. Pošto nije imao da mu vrati dug, mafijaš mu traži da "iznajmljuje" njegovu ćerku i tako povrati pare - otkrio je Kusta deo scenarija.

Slavni reditelj smatra da je sada pravo vreme da pomaže mladim i neafirmisanim umetnicima.

- Ne treba meni medalja što podržavam mlade autore. Ja sam čovek koji ulazi u treću fazu stvaralaštva. U jednom trenutku sam pomislio da sve što sam stekao i sve što sam uzeo od kinematografije i muzike treba da vraćam mladima. Tako da je tu Kustendorf, koji pomaže i ohrabruje autore da uđu u svet koji često zna da bude nemilosrdan. Mnogo je reditelja koji urade jedan film, padnu u depresiju i nikada se ne vrate, a već drugo njegovo ostvarenje bi moglo da bude hit - priča Emir.

Protiv crvenog tepiha

Kusturica smatra da treba ukinuti sve crvene tepihe jer se tako u prvi plan stavljaju samo velike filmske zvezde:

- Mislim da je dobra ideja odbacivanja glamura i receptura crvenog tepiha. To je zapravo polazna tačka, jer su važniji oni poznati koji se popnu na crveni tepih, a drugi, koji su autori, postaju mali jadnici na tim festivalima i jedva da privuku malo pažnje - zaključuje naš sagovornik.

Zoran Sinko

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko Dorcolac

pre 6 godina

Srpsko-kanadski pisac Kojadinovic je pisao o prostituciji u Kini jos 2012. http://www.cityweekend.com.cn/beijing/article/middle-kingdom-underground-explores-shanghai-vice

CICKA

pre 6 godina

Имати у виду што се тиче сценарија и будуће гледаности филма да су Кинези осећајан, моралан и надасве народ који воли ред и држи се реда,уколико је у немогућности да га постигне увек ће тежити томе . Срећно Кустурици у Кини , сасвим је сигурно,у то не сумњам, да је Кустурица добро проучио Кинезе , обратити пажњу и на њихове старинске изреке које не само што су тачне него су и филозофске . Још нешто, Информеров последњи број Ића и Пића (овај од јуче 06.07.2017.г) је фантастичан , никада бољи , превазишли сте овога пута и оне који годинама издају разне рецепте у вези куварства. Штета што није Информеров штампан на бољем папиру ради чувања.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija