• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Bogdanović

07.02.2018

19:19

POPRAVLJENI NEMANJIĆI KREĆU 17.FEBRUARA! Direktor RTS ubeđen da će serija oboriti rekorede gledanosti?!

Kultura

POPRAVLJENI NEMANJIĆI KREĆU 17.FEBRUARA! Direktor RTS ubeđen da će serija oboriti rekorede gledanosti?!

Podeli vest

Dragan Bujošević očekuje da će nastavak najvećeg istorijskog projekta Javnog servisa oboriti sve rekorde gledanosti

Najskuplja srpska TV serija svih vremena "Nemanjići - rađanje kraljevine" startuje 17. februara na RTS. Tog dana (subota) biće prikazana prva epizoda, a druga je na programu već dan kasnije (nedelja), otkriva za Informer direktor Javnog servisa Dragan Bujošević.

Prikovani uz ekran

On objašnjava kako će izgledati saga o našoj najznačajnijoj srednjovekovnoj dinastiji posle prepravke u montaži zbog burnih reakcija.
- Prva epizoda "Nemanjića" biće emitovana u subotu 17. februara, a druga sutradan. Posle toga će se serija prikazivati svake nedelje u udarnom terminu. Ono što su gledaoci imali prilike da gledaju u novogodišnjoj noći bila je pilot-epizoda. Ove nove će biti kraće i trajaće svaka oko 50 minuta - kaže Bujošević za Informer.

SPAŠAVAJU "NEMANJIĆE"! Tvorci serije poslušali kritike i istumbali istorijski projekat RTS!

Sud većine i manjine
Svako ima pravo da iznese sud o seriji, i vrišteća manjina i ćutljiva većina
Dragan Bujošević

Prvi čovek Javnog servisa ističe da je, uprkos oprečnim mišljenjima o materijalu prikazanom 31. decembra, on veoma zadovoljan rezultatom.
- U novogodišnjoj noći "Nemanjići" su bili skoro dvostruko gledaniji od emisija drugih televizija koje su emitovane u isto vreme. Grafikon je pokazivao da su gledaoci bili "prikovani" uz ekran. Izvesno je da će ova serija biti izuzetno gledana - uveren je čelnik RTS, koji se ne obazire previše na kritike posle pilot-epizode:
- Svako ima pravo da iznese sud o seriji, i vrišteća manjina i ćutljiva većina.

ISTORIČAR PREDRAG MARKOVIĆ: Prva epizoda "Nemanjića" nas POSRAMILA - A HRVATI SU OD NEPOZNATIH KRALJEVA NAPRAVILI PITU!

Ko nogama pisano

Reditelj serije Gordan Mihić prisetio se kako su svojevremeno osporavali i njegovu kultnu seriju "Balkan Ekspres".
- Imam toliko godina da sam navikao na takve stvari. Vreme to najbolje pokaže. Za "Balkan ekspres" su na programskom savetu TV Beograd rekli da je "ko da sam ih nogama pisao", a ta serija živi već 30 godina - zaključio je Mihić.

Nelević: Ljudima ne možeš udovoljiti
Informer


Junak prve epizode Mladen Nelević, koji tumači lik Stefana Nemanje, kaže da je znao da će se naći na meti kritike.
- Kada su mi ponudili da odigram lik Stefana Nemanje, obradovao sam se jer za mene je svaka uloga radost. Ali negde sam znao da je ova ponuda mač sa dve oštrice. Znate, svako od nas ima svoju sliku Stefana Nemanje, Svetog Save, Stefana Prvovenčanog... I onda čovek može da dubi na trepavicama, sa raznim veštinama, da bi što realnije predstavio te likove, ali ne vredi, uvek će biti onih koji su nezadovoljni - izjavio je Nelević.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Magazin

Džet set

Srbija