• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.06.2018

13:51

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN u Kombank dvorani od 19. do 21. juna

Kultura

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN u Kombank dvorani od 19. do 21. juna

Podeli vest

Povodom obeležavanja stogodišnjice od kraja Prvog svetskog rata, francuski karavan otvoriće film „Čuvarke“, francuskog scenariste i reditelja Gzavijea Bovoa, koji će premijerno biti prikazan 19. juna u 18sati. Premijeru filma „Čuvarke“ će uveličati ambasador Francuske Frederik Mondoloni i njegovi gosti

Čuvarke će se na redovnom bioskopskom repertoaru Kombank dvorane naći od 21. juna.

U pitanju je intimna drama koja istražuje živote žena koje su ostale same da čuvaju porodične farme, tokom Prvog svetskog rata. Malo svedočenja postoji o ulozi i sudbini žena koje su živele u toj epohi. Ovaj izuzetan film je priča o njima. Glavne uloge u filmu tumače Natali Bej, Laura Smet i Iris Bri.

Godina 1915: muškarci su na frontu, a žene moraju da preuzmu uloge čuvarki farmi. Majka, Ortens, neumorna radnica, zapošljava Fransin, devojčicu iz sirotišta, da joj pomaže, zato što njena ćerka odbija da posluša. Međusobno poštovanje i divljenje se razvija između Ortens i Fransin. Ali kako bi zadržala svoju porodicu na okupu, Ortens će morati da žrtvuje devojčicu, i da plati cenu.    

U okviru Francuskog karavana u Kombank dvorani biće prikazani i filmovi Kapetan Konan, Istočni front, zaboravljeni front 1915 – 1919, kao i film Život i nešto drugo, u čijem je središtu takođe ratna tematika.             

         




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija