• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šašić

23.10.2018

20:21

DARA DŽOKIĆ O SARADNJI SA ŽARKOM LAUŠEVIĆEM: "Koreni" su pravi Laušev povratak!

Kultura

DARA DŽOKIĆ O SARADNJI SA ŽARKOM LAUŠEVIĆEM: "Koreni" su pravi Laušev povratak!

Podeli vest

Uloga Žarka Lauševića u seriji "Koreni", koja se od nedelje emituje na RTS, biće najvažnija u njegovoj karijeri, smatra glumica Dara Džokić

 Ona ističe da se Lauš kao Aćim Katić vratio na male ekrane u velikom stilu.
- Uloga Aćima je Laušev pravi veliki povratak glumi. Drago mi je što je ponovo među nama. Ovo je za njega do sada jedna od najvažnijih rola - kaže Dara za Informer.

Ona je ponosna što je Žarko maestralno izneo karakter radikalskog vođe, čiji se jedan sin (Vukašin) ženi ćerkom njegovog političkog protivnika, dok drugi (Đorđe) ne može da ima decu.
- Lauš se potpuno posvetio ulozi, koja nije nimalo laka. On je svoju rolu prigrlio i maestralno odglumio svaku scenu. Sve vreme dok smo bili na setu, radio je sa velikom radošću. Igor Đorđević i Radovan Vujović, koji tumače njegove sinove, u seriji su takođe savršeno i predano odglumili svoje likove - priča glumica i dodaje da će Laušević definitivno obeležiti ovo domaće ostvarenje:

- Žarkova uloga će biti noseća, to se već sada zna. Uostalom, tako je i napisan njegova lik.
Nova domaća serija, rađena po istoimenom romanu Dobrice Ćosića, ima deset epizoda i prati život i probleme bogate seoske porodice Katić.

VODITELJKA MAKRO! Mladom fudbaleru za rođendan donela "poklon" - DVE STARIJE GOSPOĐE!

 

Slobodina uloga je veoma bitna

Foto: Informer DN

 

Dara ima samo reči hvale za mlađu koleginicu Slobodu Mićalović, koja u "Korenima" igra njenu ćerku Simku.
- Sloboda je odglumila jednu bitnu ulogu, kojom se prikazuje tadašnji položaj žena u društvu. Ona je udata za Đorđa Katića, sa kojim ne može da ima decu, samim tim ne može da se nastavi loza najbogatije seoske porodice. Moja rola, njene majke, isto je bitna u seriji, ali ne smatram da je za mene ovo jedna od najtežih uloga - objašnjava glumica.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dobricd

pre 5 godina

Odnos likova Dare i Slobode je svekrva-snaja a ne majka-cerka.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17