• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Saša Kostić

11.12.2018

21:58

RADOJE ČUPIĆ O ULOZI UČITELJA ANDRE U SERIJI "KORENI": Najteže mi je pala scena svađe sa Žarkom Lauševićem

Kultura

RADOJE ČUPIĆ O ULOZI UČITELJA ANDRE U SERIJI "KORENI": Najteže mi je pala scena svađe sa Žarkom Lauševićem

Podeli vest

Radoje Čupić, koga gledamo u ulozi učitelja Andre u "Korenima", kaže da mu je u ovoj seriji najteže pala jedna scena sa Žarkom Lauševićem

Njih dvojica u poslednjoj, 10. epizodi treba da odglume krah svog prijateljstva i snimanje tog kadra je naviše ostalo u pamćenju našem sagovorniku.

- Nama glumcima je divno kada imamo dobar tekst u rukama jer nam se tada otvaraju zaista široke mogućnosti. Ipak, meni je najteže pala scene suočenja Aćima Katića i učitelja Andre u poslednjoj epizodi. U tim trenucima sam obratio dosta pažnje, usmerio svu koncentraciju i mislim da je odlično ispalo. Još uvek tu scenu nisam video, ali mislim da će publika biti oduševljena - priča Radoje i dodaje da mu je drago što je posle toliko vremena radio sa Laušem:

Foto: Milan Đakov/RTS

 
Generacija

Žarko i ja se dugo znamo, mi smo generacija, samo što sam ja sa novosadske, a on sa beogradske akademije
Radoje Čupić

- Divno smo sarađivali. Prošle godine smo, sticajem okolnosti, zajedno učestvovali u dva projekta. Prvi je film "Volja sinovljeva", koji još uvek nije gotov, a drugi serija "Koreni". Lauš i ja se dugo znamo, mi smo generacija, samo što sam ja sa novosadske, a on sa beogradske akademije. Tako da mi je posebno drago što konačno posle toliko godina i njegovog odsustvovanja radimo zajedno. I zaista je to bilo divno iskustvo jer smo generacijski slični.

Svi imamo u sebi hiljadu likova

Čupić kaže da između njega i Andre i ima i nema sličnosti.
- Svako od nas u sebi ima hiljadu likova, bilo da je glumac ili ne. Glumac uvek čeprka da izvuče ono što bi trebalo i da to što izgovara i čini na sceni ili pred kamerama bude istinito i uverljivo. Ima nekih stvari kod Andre koje mogu da prepoznam kod sebe, ali mislim da nisu one presudne - smatra glumac.

Čupić ističe da mu je drago što je serija odlično prošla kod gledalaca.

2

epizode su ostale do kraja serije "Koreni"

- Drago mi je da igram u "Korenima", koji su postigli veliki uspeh, i to s razlogom, jer je stvarno kvalitetna serija. Posebno sam srećan što igram Andru, jer je ta uloga šira od same radnje u romanu. Ona je metafora o tome kako se Srbija oduvek odnosila prema svojim učenim ljudima. Drago mi je što sam sarađivao i sa producentom Goranom Šušljikom, sa kojim sam pre ovoga radio "Čizmaše". Dobro se znamo i razumemo - objašnjava naš sagovornik.

SLOBODA MIĆALOVIĆ O ULOZI U HIT SERIJI RTS: Simka iz "Korena" je protitip svih žena!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija