• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šašić

03.01.2019

22:45

"ZASPANKA" ĆE SE GLEDATI I ZA 50 GODINA! Glavni junak filma o velikom ratu ima velika očekivanja

Kultura

"ZASPANKA" ĆE SE GLEDATI I ZA 50 GODINA! Glavni junak filma o velikom ratu ima velika očekivanja

Podeli vest

Marko Vasiljević, koji u ostvarenju "Zaspanka za vojnike" tumači lik Stevana Jakovljevića, veruje da će ovaj film doživeti još veći uspeh za nekoliko decenija

Marko Vasiljević, zvezda filma "Zaspanka za vojnike", koji je na TV Pink 1. januara pratilo neverovatnih 2.500.000 ljudi, kaže da će se ova priča o Velikom ratu gledati i za pedeset godina!

Mladi glumac koji u ovom ostvarenju Gage Antonijevića tumači lik Stevana Jakovljevića smatra da bi svi trebalo da pogledaju film u kome se prikazuje kako su se Srbi borili za svoju otadžbinu.
- "Zaspanka" je film koji će se gledati i za 50 godina. Ovo ostvarenje jeste do sada doživelo veliki uspeh, ali će on tek rasti. Ideja Gage Antonijevića je i bila da film bude kao neka patriotska čitanka. Voleo bih da jednoga dana ima značaj u našoj kinematografiji baš kao "Boj na Kosovu" i "Marš na Drinu" - kaže Marko.

Foto: Informer DN

 

Vasiljević, iako je već dva puta gledao film, kaže da je ispratio i televizijsku premijeru na Pinku. Glumac ne krije da svaki put emotivno proživi ovo ostvarenje o Velikom ratu.
- Svaka scena je jaka, ali najjači utisak na mene su ostavili kadrovi u kojim glumim sa Markom Pavlovskim. On igra lik Rajka, koga ja moram da istučem. Najteža mi je bila scena kada njegov lik umire. Jer kada gledam film, ja se odmah setim kako nam je bilo na setu u tom trenutku i ispočetka proživljavam sve. Verujem da je "Zaspanka" na svakoga ko je gledao ostavila jak utisak i probudila najdublje emocije - kaže mladi glumac i dodaje da je samokritičan, te da je tek treći put uspeo da uživa u "Zaspanci" kao gledalac:

- Prvi put kada sam gledao film obraćao sam pažnju na svaki detalj i na svoju glumu. Naravno da sam kao i svaki glumac primetio mnoge stvari koje sam mogao mnogo bolje da odradim i odglumim. Ali sam svakako ponosan na to kako je ceo projekat urađen i kako smo preneli na veliko platno jedno bitno razdoblje u istoriji našeg naroda.

Foto: Informer DN

 

"Zaspanka" oborila rekord
 

Film "Zaspanka za vojnike" 1. januara na televiziji Pink pogledalo je čak 2,5 miliona ljudi! Ružičasta televizija je u trenutku prikazivanja ostvarenja o Srbiji u Velikom ratu bila ubedljivo najgledanija i bez konkurencije. Televizija Pink je imala šer 27,3 odsto, dok je RTS, koji je bio drugi po gledanosti, imao 17,4.


Marko Vasiljević se nada da će mu rola u filmu "Zaspanka za vojnike" biti odskočna daska:
- Ostvarenje Gage Antonijevića je moj najveći uspeh do sada, ali sada idemo sve ispočetka i nadam se da ću imati još ovako velikih uloga. Imao sam tu čast da radim sa velikim glumačkim imenima, kao što su Ljuba Bandović, Nebojša Glogovac i mnogi drugi. To je nezaboravno iskustvo!

GLUMAC BRILJIRAO U FILMU KOJI JE OBELEŽIO PROSLAVU STO GODINA OD POBEDE U VELIKOM RATU: Vratite vojni rok! Momci danas umesto puške nose "ajfon"!

Za "Ubice" sam morao da se ugojim 12 kilograma


Marko Vasiljević je za ulogu narednika u "Zaspanci" morao da smrša, ali se zato zbog lika inspektora u seriji "Ubice mog oca" ugojio 12 kilograma zbog čega ga mnogi nisu prepoznali:
- Kada sam snimao "Zaspanku" imao sam 63 kilograma, a za ulogu u "Ubicama" sam se spremao tako što sam svaki dan išao u teretanu i dostigao kilažu od 75 kg. Pustio sam bradu i ošišao se na ćelavo, potpuno sam se transformisao. Verovatno me zbog toga gledaoci nisu prepoznali i zbog toga što dobro radim svoj posao.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marijana

pre 5 godina

Sta znaci rec "zaspanka"? Kvaziintelektualno proser.vanje. Idiotski naslov, ne pada mi napamet da gledam ovaj film!

pravednik

pre 5 godina

Opet bajke i mitovi. A najveći luzeri u povijesti ljudskog roda.

Jovan

pre 5 godina

Film je veliko RAZOČARENJE.Dečko je dobar ali DOPISIVANJE je masakr. U prvom tomu trilogije nema: TRI PUTA u najvećoj izgibeniji ljudi komandant pita šta je sa konjima. TRI PUTA u forsiranju reke (koje je u vek skopčano sa velikim žrtvama) čuje se konstatacija Koliko naša artiljerija pobi ljudi. Ima samo jednom kada se objašnjava da je projektil pogodio gredu dok pešadija ukopavala. Samoubistvo oficira koji je gradio most. I posebno ubistvo zarobljenika. Rekao bih da je dopisivao POĆOREK.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija