• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Kljajić

05.04.2019

08:06

MILOŠ BIKOVIĆ UKOPAO BRITANCE: 'Balkanska međa' nije propaganda! Ako se bave cenzurom jednog filma, OČIGLEDNO IMAJU VEĆIH PROBLEMA OD BREGZITA!

Kultura

MILOŠ BIKOVIĆ UKOPAO BRITANCE: 'Balkanska međa' nije propaganda! Ako se bave cenzurom jednog filma, OČIGLEDNO IMAJU VEĆIH PROBLEMA OD BREGZITA!

Podeli vest

Poznati glumac Miloš Biković, koji igra jednu od glavnih uloga u filmu 'Balkanska međa', kaže da je strašno to što Britanci traže da ovaj film bude cenzurisan i zabranjen zbog navodnog širenja 'ruske propagande'!
Poruka mira

Žalim što se jedna akciona drama gleda kroz vizuru politike, zbog čega u tekstu potpuno jednostrano ostaje neprimećena snažna poruka mira
Miloš Biković, glumac

Prethodno je londonski 'Tajms' objavio komentar u kojem se navodi da 'Balkanska međa' ugrožava regionalni mir! 'Tajms' čak poziva na cenzuru, navodeći da je 'Putinov režim poznat po svojim propagandnim kampanjama koje pravdaju drastične akte nasilja nad malim zemljama i narodima bez zaštite'!?!

Komentarišući sve ovo, Miloš Biković kaže da je žalosno to što Britanci jedno umetničko delo gledaju kroz politiku.

GLUMCI "BALKANSKE MEĐE" OLADILI LICEMERNE BRITANCE: Gde su bili kad su Šiptari rušili srpske crkve, kada je raketiran voz u Grdeličkoj klisuri...

- Velika Britanija je važila za kolevku demokratije. Ako je zaista tačno da neko poziva na cenzuru filma kao umetničkog dela, onda mi se čini da Britanci imaju većih problema od Bregzita. Žalim što se jedna akciona drama gleda kroz vizuru politike, zbog čega u pomenutom tekstu ostaje potpuno neprimećena snažna poruka mira, duboko ugrađena kroz odnose koji u filmu postoje između Srba, Albanca i Rusa - naglašava Biković. Prema njegovim rečima, svetska distribucija filma nije prekinuta.

Umetničko delo

Iako je film inspirisan istorijskim događajima, reč je o umetničkom delu. U "srpskoj liniji" su korišćeni i dokumentarni kadrovi
Andrej Volgin, režiser 

- Prema informacijama naših partnera, distributerskih kuća '20 senčuri Foks' i 'Amadeus' iz Londona, distribucija filma nije prekinuta. Sa velikim zadovoljstvom ističem i da je distribucija u Srbiji iznenadila sve nas koji smo radili na filmu. Posle dve nedelje možemo da se pohvalimo sa više od 150.000 gledalaca - podvlači Biković.

Inače, film "Balkanska međa" govori o desantu na prištinski aerodrom "Slatina", kad je juna 1999. godine ruska jedinica iz sastava Sfora u BiH zauzela aerodrom pre dolaska NATO trupa.

 

 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lovac

pre 5 godina

Nisam gledao Film al je sigurno pravi i zato im smeta. Sto vise takvih filmova dokaza ce istinu. Americkih filmova ima vec odavno u kojima se Srbi prikazuju u negativnom kontekstu.

kako da ne

pre 5 godina

i posle su podvili svoj kukavicki rep pobegli

SS

pre 5 godina

Anglosaksonci poznati po mućkama,takva im je i serija "mućke"koja je odraz njih samih,ali valjda će se i njima te mućke obiti o glavu,što je na vidiku.

Kica

pre 5 godina

Mladi srpski glumac je rekao da Ovim filmom nekakva druga slika o srbima I srbiji se prikazuje Svetu Kako moze Covek filmom a znamo da film uvek Malo ili dosta laze uvelicaje predstaviti neki narod ili zemlju od one Jedine istine kakva je ta zemlja I Taj narod stvarno Moze li nemacka danas snimiti Film da je Hitler bio dobar Moze AL dal je to istuna

Smrad

pre 5 godina

Da umetničko delo. Najobičniji akcioni C kategorije. Za vas je sunđerbob kockalone pojam filmske umetnosti. I treba da se zabrani, samo poglupi onog ko ga pogleda

Branko

pre 5 godina

Kad nesto komentarises, napisi ko si , nemoj se sakrivati iza IDIOTSKIH imena. Neki mogu pomisliti da je to slika stanja tvoje PSIHE .....

Ana

pre 5 godina

Smradu, da nisi fan onih koje nikad nije zanimala umetnost, nego laž, revizije svega, pljačke, bombardovanja nevinih, otimačina tudjeg....

zora

pre 4 godine

Uau, koji poznavalac sedme umetnosti.Ili je to crv ljubomore koji te izjeda.

Janko

pre 5 godina

Histerisanje bivse kolonijalne sile. Ne mogu da prihvate realnost, da ih se vise ne pita i da nisu bitan svetski faktor. Tesko je to prihvatiti.

Jovan

pre 5 godina

Razlog histerije Velike Britanije povodom filma "Balkanska medja", je upravo taj sto su gradjani Zapadnih zemalja, posebno clanica Nato-a pod medijskom blokadom i oni znaju samo za ono sto im serviraju njihovi Mediiji. Problem je to da njihovi gradjani vide stvarnu istinu. Sad se traze razlozi da bi se zabranio taj film na njihovom podrucju a gradjani i dalje ostali neinformisani.

Tihi

pre 4 godine

Informacije, filmovi......su skro 80% dobivanja rata zato treba prikazivati svijetu sto vise istinu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija