• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šašić

18.04.2019

21:21

PEVAČ POD STARE DANE ZAPLOVIO U GLUMAČKE VODE: Sin Viktor me je naterao da glumim

Kultura

PEVAČ POD STARE DANE ZAPLOVIO U GLUMAČKE VODE: Sin Viktor me je naterao da glumim

Podeli vest

Muzičar Jovan Lole Savić kaže da je zahvalan nasledniku, popularnom glumcu Viktoru Saviću, što ga je nagovorio da prihvati ulogu u domaćoj seriji "Pet"

Muzičar Jovan Lole Savić (62) kaže da ga je sin, popularni glumac Viktor Savić, nagovorio da pod stare dane debituje u domaćoj seriji "Pet". Ovog bluz pevača gledamo svake subote na RTS u ulozi Bogdana Stanića zvanog Skocija, a on za Informer otkriva kako se u sedmoj deceniji oseća kao naturščik.

Holivudska priča

- Viktor je imao presudnu ulogu u mojoj novoj "glumačkoj karijeri". Pomogao mi je u odluci da prihvatim ulogu i naučio me kako da je odigram. Bez njegove pomoći ne bih ništa uradio - ističe stariji Savić na početku razgovora i objašnjava kako je reagovao kada je čuo da je viđen za ovu ulogu:

- Sin mi je preneo da reditelj Balša Đogo želi da me angažuje, a ja sam mu rekao: "Ma daj, Viktore, nije to za mene, niti me to interesuje. Sine, ne znam ja to, čak ni u dramsku sekciju nisam išao." Međutim, on je bio uporan i ja sam ipak pristao.

Jovan dugo nije mogao da poveruje da mu je poverena jedna od bitnijih rola u ovom krimi-ostvarenju:
- Kada govorim o tome kako je došlo do saradnje, svima kažem da je to jedna prava holivudska priča. Sa muzičarima sam jedne subote gostovao u jutarnjem programu RTS, a to je gledao reditelj i scenarista serije "Pet". On je tada u meni prepoznao nekoga ko odgovara liku iz njegovog scenarija. Saznao je da sam ja Viktorov otac i preko njega mi ponudio ulogu. Sve mi je to bilo neverovatno, jer se nikada nisam interesovao za tu vrstu umetnosti - iskren je naš sagovornik.

Foto: Dejan Živančević

KAO BOGDAN STANIĆ Lole Savić u seriji "Pet"

Muzičar benda "Lole i radio bluz bend" oduševljen je što se u seriji našao rame uz rame sa glumačkim zvezdama poput Žarka Lauševića, Marije Karan, Gale Videnović i Hristine Popović.
- Najupečatljiviji utisak je odnos koji je ta ekipa imala prema meni. To mi je mnogo značilo. Nisam imao veliku tremu, ali kada sam snimao prvu scenu, nije mi bilo svejedno. Srećom, to je kratko trajalo, jer mi je dugogodišnje iskustvo sa muzičke scene mnogo pomoglo. Kada je sin video kako sam odglumio, rekao mi je: "Ćale, vrh si" - objašnjava bluzer.

Naturščik je ispomoć

Uprkos ovom iskustvu, Savić naglašava da sebe ne smatra glumcem:
- Odigrao sam tu ulogu koja mi je legla, ali nisam baš siguran da mogu da se nazovem glumcem. Mi naturščici smo tu kao ispomoć i nove face u tom svetu, kao neko osveženje. Ukoliko bi mi neko opet ponudio nešto slično, prihvatio bih - zaključuje otac Viktora Savića.

(FOTO) PORNO GLUMICE IZ "IGRE PRESTOLA"! Jednu od njih je uloga u seriji izvukla iz pakla droge i prostitucije!

Viktor: Terao sam tatu da ne buba


Viktor je ispričao na koji način je pomagao ocu oko debitantske uloge u seriji "Pet":
- Tata i ja smo prolazili zajedno kroz tekst. On je to u početku bubao, a ja sam mu rekao da s tim mora da prekine. Savetovao sam ga da ne treba da pravi neki drugi lik od sebe, već da sve prilagodi svom karakteru. Onda je on to učinio i oprirodio je svaku svoju rečenicu.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija