• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SAŠA KOSTIĆ

06.05.2019

23:45

POZNATI GLUMAC O ULOZI U SERIJI "DRŽAVNI SLUŽBENIK"! Snimanje u Gračanici pamtiću dok sam živ!

Kultura

POZNATI GLUMAC O ULOZI U SERIJI "DRŽAVNI SLUŽBENIK"! Snimanje u Gračanici pamtiću dok sam živ!

Podeli vest

Nenad Okanović kaže da će snimanje serije "Državni službenik" u manastiru Gračanica pamtiti dok je živ. Poznati glumac se u prvoj epizodi krimi-trilera Gage Antonijevića pojavljuje u porti srpske svetinje na Kosovu, a ti kadrovi su mu ostali u posebnoj uspomeni

- Snimali smo po velikoj hladnoći i snegu u mestu Gračanica i u istoimenom manastiru. Tada sam prvi put imao priliku da posetim to predivno mesto. Bio sam radostan što sam mogao da vidim tu svetinju i budem u njoj. Lepe utiske nosim odatle i pamtiću ih celog života - priča Okanović, koji u "Službeniku" igra braću blizance - Peru lopova i Kopčalića.

Nenad smatra da se ne bi dobro snašao kao službenik Bezbednosno-informativne agencije u privatnom životu.

- Iskreno, ne znam da li bih mogao da radim kao tajni agent, pre svega jer imam problem sa autoritetom. Kada bi kojim slučajem to bio moj posao, znam samo da nikada ne bih radio protiv svoje zemlje, jer sam veliki patriota i držim do poštenja, baš kao i Kopčalić, kojeg igram u seriji - ističe Okanović i dodaje da mu je bio zanimljivo što je zahvaljujući ovoj ulozi neko vreme proveo u beogradskom Centralnom zatvoru:

Marić je veliki profesionalac

Nenad Okanović za kolegu Milana Marića, koji u seriji "Državni službenik" tumači glavnog lika Lazara, ima samo reči hvale:

- Veliki je profesionalac. U Berlinu je dobio nagradu za najboljeg mladog glumca u Evropi. To su velike stvari. Raduje me to što je ozbiljno pristupio svom poslu.

- Nikada pre toga nisam kročio u taj zatvor i zbog toga mi je vreme provedeno tamo bilo veoma interesantno iskustvo.

Naš sagovornik objašnjava da mu je poseban izazov bio da u istoj seriji tumači dva lika koji su skroz suprotnog karaktera.

- Za Peru lopova nisam morao mnogo da se pripremam, zato što njega već igram u seriji "Ubice mog oca". Kopčalić mi je veoma draga uloga jer je drugačiji lik od onog kako su ljudi navikli da me gledaju u serijama. On je ozbiljan čovek koji ne voli mnogo da se šali. Reditelj i ja smo najpre hteli da on hramlje zbog neke ranije povrede, ali smo se ipak odlučili da mu "stavimo" ožiljak na lice - priča glumac.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija