• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

16.06.2019

21:12

ŠEST PREDLOGA U NOVOJ EMISIJI HIT TVIT TV PINK!  Predlog broj 1 - Kosovo 20 godina posle, privukao je najveću pažnju gledalaca!

Kultura

ŠEST PREDLOGA U NOVOJ EMISIJI HIT TVIT TV PINK! Predlog broj 1 - Kosovo 20 godina posle, privukao je najveću pažnju gledalaca!

Podeli vest

Gledaoci na društvenim mrežama u toku emisije mogu glasati na fejsbuk stranici Hit tvit, a na tviter nalogu hit_tvit. Takođe, gledaoci će se u toku emisije uključiti i glasati i uživo

U studiju TV Pink su Vedrana Rudan, književnica, Dragan J.Vučićević, glavni i odgovorni urednik "Informera" i novinarka "Kurira" Ljiljana Stanišić.

Vučićević je odmah na početku emisije istakao da nije potrebno biti mnogo pametan pa videti da se u Hrvatskoj izbori dobijaju na mržnji prema Srbima.

Foto: printscreen

Rudan je odgovorila da Hrvate naprotiv Srbi uopšte ne zanimaju.

1. Predlog - Kosovo 20 godina

 

 

Rudan je istakla da uvek više veruje u narod nego gostima na TV. 

- Kada vi Srbi ne shvatate da je ratni zločinac Balkan pretvorio u spaljenu zemlju, i da je Kosovo propala priča. Bolje idite dalje nekim novim putevima. Kosovo pripada amerikancima - rekla je Rudan.

Vučićević je rekao da ukoliko jeste njihovo, oni nam ga ne bi ni tražili.

- Srbija nikada neće priznati lažnu državu Kosovo - istakao je Vučićević.

Foto: printscreen

Rudan je istakla da je svakako katastrofa što je Kosovo država, ali da je to činjenica.

- Mi imamo takve ljude koji su prave budale i bave se istorijom. Koga briga šta se dešavalo nekada? Ja hoću da moja kći ne radi za trista evra, briga me za Srbina - rekla je Rudan.

Govoreći o nastupu Ivice Dačića u SB UN Vučićević je rekao da je on sve što je uradio u ovom trenutku, uradio srcem.

Vučićević je istakao da je on svakako uradio ono za šta je smatrao da treba da uradi u tom momentu.

- On je rekao i biranijim rečima na sednici, ali i nakon nje - rekao je Vučićević.

Rudan je rekla da bi se svega odrekla i da su se već odrekli. Kako kaže, Hrvatske odavno nema. Ističe da njih zanima samo kako da pobegnu odatle.

- Naš premijer je rešio da moja generacija treba da se zaposli i da digne Hrvatsku iz pepela. To je najnovija odluka - rekla je Rudan.

Foto: printscreen

Vučićević je istakao da je Kosovo naša sadašnjost, da je Srbija i da to priznaju mnoge velike zemlje.

2. Predlog - Srbi u Hrvatskoj

 

 

Rudan je istakla da je Hrvatska deo fašističke Evrope i to je uobičajeno ponašanje i to se ne sme zanemariti.

- To je politika. Ubi Srbina, da ne bi pitao što imaš sto evra penziju. Kada bi hteli da ih se reše mogli bi u roku od 24 sata, ali oni žele da ne mislimo o tome što nemamo hleba da jedemo - rekla je Rudan.

Kako kaže, Hrvatska je fašistička zemlja.

Foto: printscreen

Vučićević je istakao da huligani, navijači koji su pretukli dvoje Srba i one koji su hteli da ih zaštite, odlukom suda su pušteni da se brane sa slobode odmah.

- Tužilaštvo nije tražilo pritvor, niko nije tražio pritvor. Razbijaju kola, guraju ih, praksa govori da nisu ni mirni ni tihi, naprotiv, napadaju kada god stignu i čime stignu - rekao je Vučićević.

Rudan je rekla da je stala u odbranu prebijenih Srba.

- Mi imamo političare koji to propagiraju. Plenković je problem, ne ovi divljaci. Negova politika je to. Nesposoban je da uradi nešto za svoj narod i širi ovu politiku - rekla je Rudan.

Foto: printscreen

Kako kaže, preko mreža ponekad ima nekih reakcija da to što radim radim iz nekog određenog razloga, ali, ističe da sa zvaničnicima nema nikakvog posla.

- Ono što mislim o Hrvatskoj ja govorim tamo, ovo su samo reprize - rekla je Rudan.

Vučićević je istakao da Kitarović vodi istu politiku kao i Plenković.

- Ako me već pitate da li bilo koji političar na poziciji u Hrvatskoj želi dobre odnose sa Srbijom, reći ću vam da ne želi - rekao je Vučićević.

Kako kaže, smatra da Srbija veoma dobro napreduje i da postiže uspehe na svim poljima.

Foto: pink.rs

3. Predlog - Karleuša davi Kurir

 

 

Rudan je rekla da pre svega moramo da definišemo šta je i ko javna ličnost.

- Karleuša se godinama trudila da postane javna osoba. Tu si na cesti si. Ako si to, onda si javna osoba i na majčinom grobu. A tabloidi žive od javnih osoba. One vole kada ih snimaju u lepih haljinama, onda je to ok. Ako su javne osobe, moraju biti uvek javne – rekla je Rudan.

Vučićević je istakao da je ovaj napad Karleuše veoma ozbiljna stvar, i ona bi trebalo krivično da odgovara za ovo.

- Ne možete nikoga da bijete niti da pljujete. Ona je ovog čoveka davila. Ne može to niko sebi da dopusti - rekao je Vučićević.

Foto: printscreen

Vučićević ističe da u ovoj zemlji i regionu tabloidi su radili više na demokratizaciji društva nego neke velike institucije.

- To je forma koja postoji u svetu vekovima i koja je jedina ostala na mnogim tržištima kao jedina štampana forma medija - rekao je Vučićević.

Vučićević je istakao da je objektivno merilo samo publika i dodao da niko nikoga ne tera da bude javna ličnost, kao i da postoje i zakoni za njih.

Rudan ističe da ne vidi koristi od tabloidnog novinarstva.

- Kradu me, ali neću da ih tužim. O njima mislim kako kad, nekada imaju dobre teme, nekada rastežu neku pevaljku i ubiju u pojam - rekla je Rudan, i dodala da Jelena Karleuša nije žena već čudo koje su mediji stvorili.

4. Predlog - Patrijarh - Đukanović

 

 

Vučićević je rekao da je Crna Gora u osnovi srpska država.

- Svakako je to nezavisna država, ali uvek je bila srpska država. To su rekli njeni najveći lideri. Na prestolu na kojem stoji Đukanović uvek su sedeli samo Srbi – rekao je Vučićević.

Kako kaže, reakcija predsednika Vučića je bila veoma blaga, i ističe da je to najbrojnija srpska dijaspora u regionu, i kako kaže, predsednik je reagovao na najblaži mogući način, ali oni, kako kaže, ni to nisu razumeli.

- Optužili su nas da se mešamo u unutrašnje stvari – rekao je Vučićević

Rudan je istakal da je Đukanović samo jedan pion, i da treba da se obračuna sa glavnim igračima, a to su, kako kaže, Amerikanci.

- Amerikanci su problem – ističe Rudan.

Foto: printscreen

Kako kaže, te takozvane države kao što su Crna Gora, Hrvatska, Srbija i Makedonija, skoro da ni ne postoje.

Međutim, Vučićević ističe da je to tako na globalnom nivou, ali da ne može da se gleda tako na mikro nivou.

Rudan kaže da pitanje šta žele treba postaviti Amerikancima.

- Strast oko podela crkava ne dešava se prvi put, a Milo je američki lutak - rekla je Rudan.

Vučićević ističe da crnogorska crkva ne postoji.

Rudan ističe da su ovo prejake reči, i da treba voditi računa o tome šta se javno govori.

Vučićević ističe da imamo pokušaj otimanja imovine crkvi u Crnoj Gori, i dodaje da se Srbi i Crnogorci ne mrze, već neko hoće da nam otme imovinu.

- To je jedan kriminalni režim, to nije narod. Kada dođe do rođenja, do krštenja, svi idu u SPC. To svi znaju, i sada hoće da nam crkve i manastire otmu - rekao je Vučićević.

Rudan kaže da treba pozvati Trampa i sve rešiti.

Vučićević je istakao da im je Srbija na zubu jer nećemo da budemo poslušni.

- Svima je neko nešto rekao. I Crnoj Gori i Albancima u Prištini. Sve je to zato što žele da slome Srbiju - rekao je Vučićević.

5. Predlog - Nasilje

 

 

- Status žene u Hrvatskoj je status otirača. Tamo se pre nekog vremena dogodilo nešto što nikada pre nisam ni čula ni videla. Veljača je skupila neku ekipu koja se bori za ženska prava koja je otišla kod Plenkovića koji je autor stanja u Hrvatskoj tražeći od njega pomoć – rekla je Rudan.

Foto: printscreen

Kako kaže, juče su skupljali novac za pomoć prebijenim ženama, kao da su, kako kaže prebijeni psi ili bolesno dete, a one čine 51 odsto stanovništva, za koji skupljaju pare sa nekim pevaljkama.

- Direktno odgovoran za svako od ubistava Plenković, takođe je bio tamo. A ne znam koji naš ministar nije prebio ženu - rekla je Rudan.

Kako kaže, to je nacionalni sport Hrvata.

Vučićević kaže da ova tema ima jednu dublju notu nego što su mediji izjavili.

Foto: printscreen

- On je pre nekog vremena tu ženu prebio zbog nekih patika. To veče su se opet posvađali zbog tih patika. Banalna stvar je bila – rekao je Vučićević.

On je dodao da žene često opraštaju stvari muškarcima, i one se često vraćaju nasilnicima.

Rudan kaže da mora da se razume pre svega mozak maltretirane žene.

- Sigurne kuće postoje na papiru. One nisu sigurne. Ne možete tamo provesti život. Gde ćete naći posao, kako ćete podići decu. Kada bi poštovali ono što se dešava na zapadu, da onaj koji udari ženu ide odmah napolje iz kuće – rekla je Rudan.

Rudan ističe da bi se zlostavljačima reklo da će robijati pet godina, pa bi onda, kako kaže, razmislili da li bi napadali žene.

Foto: printscreen

Vučićević ističe da neko ko jedanput napravi nasilje mora biti odmah kažnjen.

 

- Ukoliko neko prebije ženu, zakon u Srbiji nalaže da mora biti izbačen iz stana i neće smeti da prilazi ni toj kući ni tom stanu. Ukoliko se ogluši, on momentalno ide u zatvor - rekao je Vučićević.

6. Predlog - Černobil

 

 

Vučićević je istakado da je ovo što su uradili u seriji najgora propaganda i najgora laž.

- Ispada da su tamo bili neki monstrumi koje su predstavili kao da su namerno ubijali svoje građane. Meni je serija fascinantna u tome da je ponovo podigla svest o Černobilju i tome šta se sve tamo događalo – rekao je Vučićević.

Rudan je rekla da je ceo svet selo, i sve što se dešava u svetu dešava se i u našem dvorištu. Rudan se osvrnula na NATO agresiju 1999. godine i naglasila da su NATO avioni bacali bombe sa osiromašenim urtanijumom na Srbiju, a višak su izbacivali u Jadransko more.

- Dobro je da se ukaže da ono što se dešavalo u Černobilju se zapravo događalo u Rijeci. Ovo je meni ukazalo na drugi problem. Balkan je Černobilj 21. veka. Ne postoji serija, trebalo bi napraviti i od toga seruju, seriju kako padaju bombe sa osiromašenim uranijumom. Ono što se tamo dešavalo dogodilo se i kod nas – rekla je Rudan.

Foto: printscreen

Vučićević ističe da postoje i ratni lobisti koji tvrde da je uranijum zdrav.

- Ne možete da uzmete istorijsku ličnost koja je postojala i nešto zaista radila, i da od čoveka koji je bio pozitivac napravite najvećeg negativca - rekao je Vučićević.

Rudan je istakla da Srbija ima Vučića koji je jedini od političara na ovim prostorima koji je potegao pitanje osiromašenog uranijuma. 

- To je pravi put. Napravite konačno nešto dobro - rekla je Rudan.

U emisiju su se uključili i gledaoci koji su glasali:

Ana iz Novog Sada je glasala za predlog broj 1. i ističe da je Dačić sve lepo rekao, kao i da je opozicija veoma neodgovorna po ovom pitanju.

Dijana iz Zaječara je glasala za predlog broj 4. istakavši da je skandalozno to što vlasi u Crnoj Gori rade.

Gordana iz Beograda glasala je za predlog broj 2. 

Ceca iz Niša glasala je za predlog broj 5. zbog toga, kako kaže, što osuđuje svaki oblik nasilja, posebno, ističe kada je u pitanju žena.

Milorad iz Kraljeva glasao je za predlog broj 6. Ističe da je gospođa Rudan pozitivno luda. Kako kaže, kada bi svi bili kao ona ne zna gde bi nam bio kraj.

Sava iz Subotice glasao je za predlog broj 4. zbog toga što se ovde zapravo može videti razlika izmešu normalnog predsednika i onog koji gubi svaki dodir sa realnošću.

Vučićević je glasao za predlog broj 4.

Vedrana je glasala za predlog broj 5.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Planeta

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!
Šta reći?!

Vels preuzeo crnac Geting, na čelu Škotske je Pakistanac Hamza Jusaf, a Britanije Indijac Sunak! Šta je sledeće?!

Posle izbor Voana Getinga za sledećeg lidera Velsa, po prvi put nijednu od četiri glavne vlade Velike Britanije ne vodi belac. Premijer Riši Sunak ima indijsko nasleđe i prvi je britanski hinduistički lider. Prvi ministar Škotske Humza Jusaf - koji, kao i Geting, vodi poluautonomnu vladu - potiče iz pakistanske muslimanske porodice. Regionalnu administraciju Severne Irske zajedno vode dve žene, Mišel O'Nil i Ema Litl Pengeli.

18.03.2024

22:24

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59