• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

04.08.2019

12:04

PREMINUO SVETISLAV VUKOVIĆ, legendarni voditelj Radio Beograda

Kultura

PREMINUO SVETISLAV VUKOVIĆ, legendarni voditelj Radio Beograda

Podeli vest

Voditeljska legenda Radio Beograda i Televizije Beograd Svetislav Vuković preminuo je u 83. godini

- Sa velikom tugom i žaljenjem, obaveštavamo vas da je 4. avgusta 2019. godine, mirno, u snu, okružen najvoljenijima, u 83. godini, preminuo Svetislav Vuković, spiker, voditelj, tekstopisac i istinska legenda Radio Beograda i Radio Televizije Srbija - navodi se u saopštenju.

Vuković je rođen 3. februara 1936. godine u Štitarici kod Mojkovca, gde je i završio osnovnu školu. Nižu gimnaziju sa malom maturom pohađao je i završio u Kolašinu. Četiri razreda Više realne gimnazije završio u Ivangradu. Osmi razred gimnazije i veliku maturu završio u Bijelom Polju 1955. godine u prvoj generaciji maturanata. Pravni fakultet u Beogradu upisao 1955. godine na kome je i apsolvirao.

Pisao tekstove za pesme

Bio je poznat po brojnim emisijama ali i kao autor tekstova za poznate pesme kao što su "Ljubav je samo reč", "Odiseja", "Kad bih znao da je sama", "Pozdravite moga tatu".

 

Za spikera Radio Beograda postavljen je 1. novembra 1961. godine. Uskoro potom odlazi po potrebi službe na Radio-autoput, najpre u Niš a zatim u Svetozarevo, pa se smatra jednim od osnivača te radio stanice. Potom prelazi na rad u Drugi program Radio Beograda. Pisao je i scenario za jednu u to vreme od najslušanijih emisija na radiju "Sunce, more, bit i hit". Pored "Minimaksa", "Prijatelja zvezda" i "Dežurnog studija" bio je to jedan onih zabavnih programa sredinom sedamdesetih koji su učinili prekretnicu u toj vrsti radio programa.

Penzionisan je 2000. godine, posle 43 godine provedene u RTS.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 4 godine

Saučešće porodici. Samo te tri četiri pesme su dovoljne za večito pamćenje. Poštovanje Sveto Vukoviću, laka ti zemlja.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija