• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.09.2019

10:29

(FOTO) NASTAVLJENO SNIMANJE "CRVENOG MESECA"! Zeljko Mitrović: Igrani istorijski spektakl u udarnom terminu na Pinku"!

Kultura

(FOTO) NASTAVLJENO SNIMANJE "CRVENOG MESECA"! Zeljko Mitrović: Igrani istorijski spektakl u udarnom terminu na Pinku"!

Podeli vest

Autorska ekipa i protagonisti najzahtevnijeg domaćeg igranog programa u produkciji TV Pink - serije "Crveni mesec" - posle letnje pauze ponovo je na okupu i vredno radi na snimanju druge faze projekta od 120 epizoda

Nakon mesec dana odmora, glumačka ekipa je na setu ovog impresivnog projekta, kako bi sve bilo spremno za 7. oktobar, za kad je najavljeno premijerno emitovanje "Crvenog meseca".

Da im je odmor prijao, ali i da su spremni i dobro raspoloženi za nastavak radnog procesa, uverio se i prvi čovek najgledanije komercijalne televizije, Željko Mitrović, obilaskom seta i razgovorom sa članovima ekipe u najmodernijem kompleksu filmskih studija u ovom delu Evrope - "Pink Films International", u Šimanovcima.  

- Konačno smo srećni i zadovoljni jer je proradila produkcija u Srbiji. Svaki od studija u kompleksu 'Pink Films International' je pun u ovom trenutku i radi se sedam ili osam projekata. Ovo je renesansa, period ekspanzije igranih programa. Plan da imamo osam serija u ovoj televizijskoj sezoni će biti u potpunosti ispoštovan - rekao je Željko Mitrović na samom početku.

I dok jedna ekipa na čelu sa Ivanom Dudić i Olgom Odanović snima na lokaciji u Kulpinu, u dvorcu Dunđerski, drugi deo ekipe na čelu sa Milošem Đurovićem i Ljubomirom Bulajićem, nastavio je snimanje u kompleksu u Šimanovcima, gde je na gotovo 6.000 m2 eksterijera, ali i enterijera, izgrađen set ove velelepne istorijske serije.

Foto: RTV Pink

Željko je u društvu reditelja Romana Majetića obišao set u Šimanovcima i tom prilikom se družio i razgovarao sa glumcima, ali i pratio proces snimanja.

- Danas je počeo drugi deo snimanja serije 'Crveni mesec', ostalo je još 30 ili 40 epizoda od 120. Veoma sam srećan jer smo uspeli da uradimo, ja bih rekao nemoguće. Svi ljudi iz oblasti produkcije, kinematografije i televizije znaju koliko je nemoguće snimiti 120 epizoda u trajanju od 44 ili 46 minuta za samo 180 dana, ali evo uspeli smo. Mislim da smo ostvarili nešto što je do sada bila misaona imenica: da se uradi serija ovakvog kvaliteta za tako kratko vreme. To znači da je otprilike snimano 22 ili 24 scene dnevno sa dve paralelne ekipe - rekao je Mitrović i dodao:

- Očekujem mnogo od ovog projekta. U ovoj sezoni  je jedna od glavnih stvari igrani program, a 'Crveni mesec' je definitivno najveći projekat koji radimo. Veoma sam ponosan jer smo dobili stvarno vrhunski dramski program, koji smo uspeli da snimimo po epizodi za dan i po. To je veliki uspeh jer su ovakvi projekti snimani i do deset dana po epizodi. Siguran sam da imamo vrhunski dramski program - objasnio je Željko. 

Roman je, kao i Željko, izuzetno zadovoljan dinamikom snimanja kojom radi autorska i glumačka ekipa, i duboko veruje da će kroz ovu seriju gledaocima biti približen život prestonice u periodu neposredno pred Prvi svetski rat.

U eksterijeru, koji je toliko autentičan da se čini kao da ste vremeplovom otputovali u Beograd iz 1912. godine, Željko je sa Romanom i -glumačkom ekipom na koktelu proslavio nastavak snimanja najznačajnijeg projekta TV Pink do sada. Željkovo druženje sa glumcima i autorima serije trajalo je taman toliko da se svi odmore i uživaju, a potom ih je vlasnik TV Pink ostavio kako bi nastavili snimanje preostalih epizoda.

Kao pravo osveženje u novoj sezoni i povratak domaćeg igranog programa na najgledaniju komercijalnu televiziju, premijerno emitovanje "Crvenog meseca" zakazano je za 7. oktobar, a serija će se emitovati svakog radnog dana na TV Pink.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija