• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Index.hr

13.09.2019

18:31 >> 18:43

(VIDEO/FOTO) KULTNI HOROR PO ROMANU STIVENA KINGA DOBIO NASTAVAK! "Isijavanje" nakon 39 godina

Kultura

(VIDEO/FOTO) KULTNI HOROR PO ROMANU STIVENA KINGA DOBIO NASTAVAK! "Isijavanje" nakon 39 godina

Podeli vest

Kultni horor Isijavanje, snimljen prema romanu Stivena Kinga, dobio je svoj nastavak 39 godina kasnije

Radi se o filmu Dr Sleep koji je također snimljen prema Kingovom romanu, a u njemu pratimo odraslog Denija, sina poludelog domara koji se nekoliko desetina godina nakon događaja iz prvog filma bori s alkoholizmom, a svoje psihičke moći koristi kako bi zaštitio devojčicu sa sličnim moćima od mračnog kulta koji se hrani njihovim moćima. 

Foto: printscreen Twitter

 


Film je snimljen prema istoimenom romanu Stivena Kinga iz 2013. godine, a reditelj Majk Flanagan otkrio je da se radnja događa u istom kinematološkom svemiru kao i film Stenlija Kjubrika. 

Kjubrikovo Isijavanje izašlo je 1980., ali kako Stiven King nije bio zadovoljan njegovom verzijom, sam je radio produkciju mini serije u kojoj je adaptirao isti roman 1997. Iako je istakao da će njegov film biti direktna adaptacija Kingovog romana iz 2013., Flanagan tvrdi da će poštovati Kjubrikovu verziju. 

LAZARA RISTOVSKI O FILMU "KRALJ PETAR PRVI": Mi nećemo dobiti Oskara, ali će film videti veliki deo sveta

- Ovo će biti adaptacija romana Dr Sleep koji je nastavak Kingovog romana Isijavanje, ali i dalje se nalazi u istom svemiru kao Kjubrikova adaptacija Isijavanja - rekao je Flanagan i dodao da mu je bio veliki izazov da se oslanja na sva tri izvora. Flanagan je u svom filmu iskoristio neke scene iz Kjubrikovog Isijavanja. 

Foto: printscreen Twitter

 

Glavnu ulogu tumači glumac Ijan Mekgregor, a pridružiće mu se Rebeka Ferguson, Džejkob Trembli, Klif Kertis i drugi. 

Film bi trebao da se pojavi u bioskopima 30. septembra ove godine, nešto manje od dva mjeseca nakon što je objavljen još jedan film iz radionice Stivena Kinga - drugi nastavak rimejka legendarnog horora Ono. 

 

 

POGLEDAJTE VIDEO:

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija