• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.03.2015

23:02

ODRŽANA PREMIJERA "ZA KRALJA I OTADŽBINU" Bajić: Srbi, ujedinimo se!

Kultura

ODRŽANA PREMIJERA "ZA KRALJA I OTADŽBINU" Bajić: Srbi, ujedinimo se!

Podeli vest

Igrani film "Za kralja i otažbinu" reditelja i scenariste Radoša Bajića premijerno je večeras prikazan u prepunom Sava Centru

U ostvarenju koje je Bajić posvetio stotinama hiljada oficira, pripadnika i simpatizera Ravnogorskog pokreta, glumi velika ekipa sjajnih glumaca među kojima i Marko Nikolić, Neda Arnerić, Lazar Ristovski, Irfan Mensur, Jelena Žigon, Nebojša Glogovac, Boda Ninković, Milorad Mandić, Nenad Okanović... 

Informer

Stoga nije ni čudo što je film dobio veliku podršku publike, koja je ispunila salu do poslednjeg mesta. 

Premijeri ovog ostvarenja prisustvovale su mnogo poznate javne ličnosti, između ostalih i Danica Drašković, Madlena Cepter, Aleksandar Srećković Kubura, Dragana Mićalović, Dragan Šutanovac, Bojan Pajtić i drugi.

Informer

Inače, priča prati sudbinu podoficira vojske Kraljevine Jugoslavije Milisava Janjića, koga aprilski rat 1941. zatiče kao vozača đenerala Borivoja Mirkovića.

Nošen ratnim vihorom Milisav postaje posilni pukovnika Dragoljuba Draže Mihailovića i u maju 1941. sa Aleksandrom Mišićem, sinom Vojvode Mišića i tridesetak pripadnika Brzog odreda, koji nisu hteli da se predaju nemačkim okupatorima, dolazi na Ravnu Goru...

Informer

Bajić je na premijeri filma pozvao je Srbe na konačno izmirenje. On je poručio da Srbin nikad više ne sme da udari na Srbina i naglasio da se oprašta od teme partizana i četnika, koja ga je koštala zdravlja

Informer

On se poslednji put osvrnuo na temu kojom se bavio i u serijalu "Ravna Gora", a čije snimanje je prekinuto zbog nedostatka novca.
Pobednici u Drugom svetskom ratu nisu komunisti. Oni su doveli vlast koja nije poštovala demokratiju i različitost, već je eliminisala građanska prava - rekao je između ostalog reditelj i scenarista.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
deni

pre 9 godina

Tema slabo obradjena,rezija onako a glumci odlicni! Dobili smo tri nove glumice: Neda se najzad vratila glumi, mala Masa i mlada Ivana.

cupko

pre 9 godina

Sve bivsi i sadasnji komunjarosi na premijeri filma.

Veljko Živković

pre 9 godina

Филм о Милисаву Јањићу и српским патриотама и родољубима је био много одличан и феноменалан.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija