• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.04.2015

10:07

DŽEJMS BOND BI ŽIVEO SEDAM MINUTA da u stvarnosti izvodi vratolomije

Kultura

DŽEJMS BOND BI ŽIVEO SEDAM MINUTA da u stvarnosti izvodi vratolomije

Podeli vest

Lekari procenili da bi čuveni agent preminuo već u sedmom minutu filma "Skaj fol". Analiza pokazala da je "007" i teški alkoholičar i savršeno otporan na metke

 

 

Besmrtnost najpoznatijeg filmskog špijuna i jednog od najdugovečnijih likova Džejmsa Bonda bila je izazov za britanski magazin "Total Film", koji je pozvao grupu lekara da sa stanovišta struke analiziraju poslednji nastavak franšize "Skajfol", da procene koliko su realne i ostvarive scene koje Britanac preživljava iz minuta u minut.

Njihov odgovoro je bio više nego jasan: Džejms Bond bi umro već u sedmom minutu filma da se scena odigrala u pravom životu.

Podsetimo, Bond je pogođen u grudi metkom sa osiromašenim uranijumom. Sve i kad bi preživeo, u šta lekari duboko sumnjaju, navodeći da bi mu takav projektil razneo pluća, uranijum bi izazvao galopirajući oblik raka.

Bond je bio meta najmanje 4.662 pucnja, pa je verovatnoća da preživi od 1962. do danas ravna nuli

Kako bilo, nekoliko minuta kasnije svakako bi polomio vrat prilikom skoka s krova voza u reku, nekoliko desetina metara niže.

U 31. minutu, "agent 007" odlučuje da sam sebi izvadi uranijumski metak iz grudnog koša. Premda je u filmu hirurška operacija uspešno izvedena, lekari navode da bi se zbog obilnog krvarenja Bondova avantura tu i završila.

Prema pisanju "Total Film"-a, agent njenog veličanstva ne bi preživeo ni pad kroz zaleđeno jezero: jednostavno bi podlegao hipotermiji.

Pre nego što je "Skajfol" ušao u bioskope, jedan od fanova franšize Gordon Strejndžer izračunao je koliko je puta pucano u Džejmsa Bonda.

- Prema mojim proračunima, Bond je bio meta najmanje 4.662 pucnja. Verovatnoća da preživi od 1962. do danas je ravna nuli - naveo je on u magazinu "Nju Sajentist", dodavši da je svaki put postojalo barem pet odsto šansi da bude smrtno pogođen.

Osim na metke, Bond je otporan i na cirozu. Tri britanska lekara zabavila su se računanjem količine alkohola koje je ovaj junak progutao tokom svojih peripetija. A, rezutat je dramatičan: sa 92 jedinice alkohola sedmično, Bond je prava pijanica.

- S obzirom na količine koje konzumira, Džejmsu Bondu preti ozbiljan rizik od ciroze i prevremene smrti - ističu istraživači u časopisu "Britiš Medikal Džurnal".

Broj ispijenih votki i martinija je, takođe, nespojiv sa njegovom fizičkom i metalnom formom, kao uostalom i sa njegovim seksualnim performansama.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija