• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.09.2015

10:45

DOKUMENTARAC o Dženis Džoplin na festivalu u Veneciji

Kultura

DOKUMENTARAC o Dženis Džoplin na festivalu u Veneciji

Podeli vest

Autorka filma "Janis" Ejmi Berg kaže da ju je pokojna bluz i rok diva Dženis Džoplin vodila u snimanju dokumentarca koji je prikazan van konkurencije na filmskom festivalu u Veneciji

Film prati Dženis, autsajderku koja je odrastala u Port Arturu, Teksas, kroz njen meteorski uspon kao pevačice benda "Big Brother and the Holding Company" do predoziranja heroinom kada je imala 27 godina u oktobru 1970. godine.

 - Više puta sam želela da uradim nešto kreativnije, čega nije bilo u arhivima, što se možda nužno nije dogodilo, i svaki put mi je to propalo -  rekla je Berg. 

 - Osećam kao da me je Dženis vodila kroz montažu. Njen glas me je zaista vodio - dodala je.

Za razliku od dokumentarca o Ejmi Vajnhaus "Amy" koji se oslanjao na privatne snimke, Berg je svoj film radila koristeći arhivske materijale.

I pored toga, kaže da u filmu ima trenutaka koje čak ni najvatreniji obožavaoci Dženis Džoplin nisu čuli ili videli.

 - Postoji 12 minuta novih audio i video snimaka. To je bio pravi izazov - rekla je američka rediteljka, a prenosi Rojters.

"Postoje ljudi koji su išli na turneje sa njom poput Dejvida Daltona iz ''Roling Stoun'' magazina pa smo koristili njihove snimke, ali i snimke koje je neko slučajno pronašao, kao i predivan materijal bez tona koji smo iskoristili", rekla je ona.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija