• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.02.2016

11:40

MOŽE I BEZ KINTE! Filmske zvezde dolaze na Fest BEZ HONORARA!

Kultura

MOŽE I BEZ KINTE! Filmske zvezde dolaze na Fest BEZ HONORARA!

Podeli vest

Viktorija Abril, Džon Mektirnan i Entoni la Palja ni dinara nisu uzeli kao specijalni gosti najpoznatijeg srpskog filmskog festivala

Nikog od njih ne plaćamo, jer u našem budžetu za to nema para
 

Milan Lazović, Fest

Zvezda filma Pedra Almodovara "Visoke potpetice" Viktorija Abril nije tražila ni dinara honorara da dođe u Srbiju i bude specijalna gošća ovogodišnjeg Festa, koji počinje u petak.

Ova španska glumica i pevačica, koja je igrala i u ostvarenju "Kika", zajedno sa kolegom Entonijem la Paljom i američkim rediteljem Džonom Mektirnanom ("Umri muški", "Lov na Crveni oktobar", "Predator"...) boraviće u Beogradu tokom trajanja Festa, i to bez ikakve nadoknade. Kako kaže član direkcije Festa Milan Lazović, slavne filmadžije dolaze jer razumeju da se Srbija nalazi u teškoj finansijskoj situaciji.

- Viktorija Abril dolazi 25. februara u Beograd, a ostaće u Srbiji do 28. Pored nje, tu će biti i Džon Mektirnan i Entoni la Palja. Nikog od njih ne plaćamo, jer u našem budžetu za to nema para. Mi im to objasnimo, jer bi njihov dolazak, kad bi se plaćao, bio neverovatno skup. Oni osete našu toplinu i domaćinsku atmosferu, razumeju nas, čuli su za Fest, cene ga i zato pristaju da dođu bez nadoknade - kaže za Informer Milan Lazović, član direkcije Festa.

AP PHOTO

Aleksandra Kovač i Marko Tolja pevaju na otvaranju

AP Photo

Aleksandra Kovač će nastupiti na svečanom otvaranju 44. Festa. Starija ćerka Kornelija Kovača u petak uveče će premijerno izvesti novi singl "Ljubav" zajedno sa hrvatskim pevačem Markom Toljom.

Naš sagovornik dodaje da će uvaženi gosti biti u prilici da osete dobro poznato srpsko gostoprimstvo.

- Oni će biti smešteni u "Kraun plazi", jer kad već ne možemo da im platimo, probaćemo da im obezbedimo sav komfor i luksuz. Imamo službu za goste, koja će im pokazati Beograd. Sigurno je da će ići u Skadarliju, da probaju srpsku kuhinju - priča Lazović i dodaje da nije bilo nimalo jednostavno doći do ovakvih zvanica:

- Do ovakvih zvezda se dolazi teško, pregovaranjem sa njihovim agentima ili njima lično. Sa Viktorijom smo lično pregovarali i rado je prihvatila da dođe. Srbija je mala, ali je Fest veliki i sa dugom tradicijom.

Za sada najveće interesovanje vlada za film "Vlažnost" Nikole Ljuce, koji će biti prikazan na otvaranju Festa.

Ovogodišnji, 44. po redu festival, svečano će otvoriti glumački par Tamara Dragićević i Nebojša Milovanović:

- Velika mi je čast što ću sa Nebojšom voditi otvaranje Festa. To je jedan od najvećih kulturnih događaja u Beogradu. Očekujem mnogo dobrih filmova. Srećna sam što ovaj festival postoji - rekla je Tamara za Informer.
 

I oni su dolazili na Fest

Public, online.wsj.com

Čuvene holivudske zvezde Robert de Niro, Džoni Dep, Sofija Loren, Miloš Forman nekada su hrlili u Beograd na Fest. Naš najdugovečniji filmski festival nisu propuštali ni Bernardo Bertoluči, Liv Ulman i Katrin Denev.
Tokom 43. godine filmskog festivala dolazili su mnogobrojni glumci i reditelji, a 2013. godine specijalni gost je bio i Majkl Medsen.

 


 

 

EMIR KUSTURICA SNIMA FILM ZA PUTINA! Srpski reditelj želi da ostavi trag u najmoćnijoj zemlji!

NEMA SREĆNOG KRAJA ZA KRISTIJANU F. Evo kako je završila junakinja legendarne knjige "Deca sa stanice Zoo"!

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija