• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta/Informer.rs

29.02.2016

11:25

(VIDEO) DOMAĆIN DODELE OSKARA OPLEO PO AKADEMIJI: Kris Rok: Da ste vi birali, ni voditelj ne bi bio crnac!

Kultura

(VIDEO) DOMAĆIN DODELE OSKARA OPLEO PO AKADEMIJI: Kris Rok: Da ste vi birali, ni voditelj ne bi bio crnac!

Podeli vest

Domaćin svečane dodele američke filmske nagrade, glumac Kris Rok, koji je otvorio ceremoniju 88. dodele prestižnog Oskara, kritkovao je nedostatak rasne i etničke raznolikosti u Holivudu

On je ceremoniju otvorio oštrom i jasnom kritikom.

- Dobrodošli na ceremoniju dodele Oskara, koja je takođe poznata kao dodela nagrada za belce. Večeras sigurno ne bih bio sa vama da je američka Akademija za film i nauku nominovala ljude za posao voditelja.

LAŽNI OSKAR! Obožavaoci iz Sibira napravili srebrnu statuu za Leonarda Dikaprija!

Njegova kritika je i bila očekivana, jer je američka Akademija za film i nauku već drugu godinu zaredom izvostavila nominovanje glumaca koji nisu beli.

Rok je takođe kritikovao i glumicu Džejdu Pinket Smit, koja je u znak protesta zajedno sa nekolicinom glumaca, odlučila da bojkotuje dodelu Oskara.

Glumac je podsetio da je zabrinutost o rasnoj raznolikosti počela tek nedavno.

AP PHOTO

- Crnci nisu protestvovali da traže promene u filmskoj industriji 60-tih godina, jer su se tada bavili važnijim pitanjima, a ne da li će osvojiti nagradu za najbolju fotografiju - rekao je Rok, inače poznat po svom oštrom stend ap humoru.

OVAKO JE BILO NA DODELI 88. OSKARA: Dikaprio izdominirao, Kejt Vinslet se zbog njega RASPLAKALA OD SREĆE!

On je dodao da je sasvim dovoljno da se uvedu i kategorije za crnce, ukoliko ljudi žele nagrade i za njih.

- Crni glumci samo žele jednake mogućnosti kao i svi - ironično je nastavio glumac.

Filmski kritičari su se nadali da će se u trci za Oskar ove godine naći Vil Smit ili Idris Elba, međutim kako se njihova imena nisu našla na zvaničnoj listi, oštro su osudili Akademiju za film i nauku.

Ova institucija je posle toga najavila reforme, dok su mnogi glumci među kojima su i Vil Smit i Džejda Pinket Smit, bojkotovali samu dodelu. Njima se pridružio i reditelj Spajk Li. 

DIKAPRIO: “NISAM NERVOZAN“ Slavni glumac opušten pred predstojeću dodelu Oskara


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Renatita

pre 8 godina

Sta sad,na silu treba da nominuju nekog crnca,da se oni,ne daj boze,ne bi osetili uvredjenim,stvarno svasta!

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija