• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Gajić

04.03.2016

09:15

(FOTO) KUSTA ZAVRŠIO SNIMANJE "MLEČNOG PUTA": Ovo je moj politički testament, priča kako je ZAPAD UNIŠTIO SVET!

Kultura

(FOTO) KUSTA ZAVRŠIO SNIMANJE "MLEČNOG PUTA": Ovo je moj politički testament, priča kako je ZAPAD UNIŠTIO SVET!

Podeli vest

Emir Kusturica kaže da njegov film govori o krizi Zapadne civilizacije i kako je s propašću SSSR nestala demokratija

Briga me šta će Holivud reći za moj film
Emir Kusturica

Čuveni srpski reditelj Emir Kusturica napokon je završio snimanje filma "Na mlečnom putu", u kojem glavnu ulogu tumači holivudska lepotica Monika Beluči. On tvrdi da će njegovo najnovije ostvarenje objasniti na koji način je Zapad uništio svet

Poslednja klapa je pala juče, posle 50 nedelja snimanja u Andrićgradu, a Kusta je ubeđen da će ovo ostvarenje ostaviti poseban pečat u njegovoj karijeri.

Kustina prva glavna uloga

Public

Emir Kusturica je po prvi put igrao glavnu mušku ulogu u svom filmu:
- Na snimanju "Mlečnog puta" bio sam okružen dobrim glumcima, od kojih sam učio. Sloboda Mićalović je perfektna u svom poslu, Monika Beluči je prvi put u životu napravila veliku ulogu, a Miki Manojlović je neprevaziđen - rekao je Kusta.

- Ovaj film će biti moj politički testament. Kad kažem politički testament, mislim na krizu koja je zahvatila Zapadnu civilizaciju i koja se sada razrešava na Bliskom istoku - rekao je reditelj za portal "Iskra".

On je objasnio da je raspadom SSSR stradao ceo svet i da se tom tematikom najviše bavio u svom novom filmu:

- Od jednog Rusa sam čuo priču da je demokratija propala zajedno sa propašću Sovjetskog Saveza. Kada je postojao Sovjet, zapadne države su morale unutar svojih sistema da dokazuju da su demokratske, a kada je on pao, pao je i Berlinski zid, i nije ostalo ništa više što su morali da ispunjavaju. To se najbolje videlo na bombardovanju Jugoslavije - izjavio je Emir.

Tvorac čuvenih i nagrađivanih filmova kao što su "Andergraund" i "Dom za vešanje" rekao je da ga ne zanima kako će Zapad i Amerikanci prihvatiti njegovo novo ostvarenje.

- Savršeno me baš briga šta će reći Holivud za moj govor - kratko je poručio Kusta u svom stilu.

Reditelj je priznao da je sve svoje finansije uložio u ovo ostvarenje.

50 nedelja 
je sniman film "Na mlečnom putu"

- Film "Na mlečnom putu" je priča o moralu, veri i uverenju, što je danas zaboravljena kategorija. Kada radiš tako nešto, bitno je da za neki kadar koji ne valja ne uveriš sebe da je dobar. Sve što sam zaradio od filma i muzike opet je otišlo tamo - rekao je Kusturica.

Kusta je dve godine radio na svom novom ostvarenju jer je nekoliko puta prekidao snimanje. Reditelj je čak pao sa magarca, pa nije bio u stanju da radi, a drugi put je snimanje odloženo zbog loših vremenskih uslova. Planirano je da film premijerno bude prikazan na filmskom festivalu u Kanu.

OVAKO JE KUSTURICA PROCENIO PUTINA: Vladimir je zadivljujući čovek! UMAN, A S POKRETIMA TIGRA!

EMIR KUSTURICA SNIMA FILM ZA PUTINA! Srpski reditelj želi da ostavi trag u najmoćnijoj zemlji!

PRIZORI IZ BAJKE! Drvengrad i Andrićgrad u najpopularnijem turističkom vodiču na svetu!

(VIDEO 18+) TAKO TO RADI MONIKA BELUČI! Divlje i s pucnjavom!

 

 


 


 

 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mihailo

pre 8 godina

Kusturica je izostavio da kaže ime čoveka koji je NAJZASLUŽNIJI za ovoj sunovrat... Mihail Gorbačov !

milance

pre 8 godina

Nikad nije kasno."talijanka u 50 i nekoj prvi put da dobije pravu i veliku ulogu.Srecno i da ponovite uspeh bosanca Tanovica pa da dodje Oskar u zemlju Srbiju ili ce pripasti republici srpskoj.U tom slucaju opet bosancima dva Oskara ali opet cestitke.

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija