• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: express.hr

31.03.2016

09:10

OVAKO HOLIVUD SNIMA SCENE SEKSA Kad čujete o čemu se radi, smučiće vam se!

Kultura

OVAKO HOLIVUD SNIMA SCENE SEKSA Kad čujete o čemu se radi, smučiće vam se!

Podeli vest

Scene seksa u filmovima trebale bi delovati što uverljivije, pa glumcima u to ime pomažu prilično neseksi stvari

 - Ako se uzbudim, izvinjavam se što sam se uzbudio, isto tako izvinjavam se ako se ne uzbudim -  navodno je jednom izjavio Šon Koneri pre početka snimanja scene seksa.

Ova izjava ne bi bila preterano popularna u pravom životu, ali zvuči i više nego istinito u Holivudu, gde su mnogi filmovi i glumci uspeli, tj. postali razvikana imena upravo zahvaljujući scenama seksa.

(FOTO) TOPLES PREMIJERA! Hale Beri otvorila nalog na Instagramu!

Stvari ispred kamere doduše nisu uvek tako vruće, jer ponekad se kratke scene snimaju po nekoliko sati, pa čak i celi dan. Na svega 15 sekundi seksa obično se potroši oko šest sati snimanja (zbog promene kadra i svetla).

KONAČNO PROGOVORILA Šarliz otkrila detalje raskida sa Penom!

Dobra stvar za glumce je činjenica da se većina ovakvih scena snima na zatvorenom setu, tu su prisutni redatelj, njegov asistent i snimatelj.

A evo što sve oni pritom koriste kako bi scene izgledale što realnije...

1. Lažne stidne dlake

Ova vrsta "perika za stidne dlake" koristila se još u srednjem veku, nakon što su žene opustošile stidne uši, pa su bile prisiljene da stave lažne dlake kako bi se odbranile od ovih napasti. Prostitutke su također koristile ove mini perike kako bi prikrivale tragove polno prenosivih bolesti. Ali ovih dana neki glumci i glumice nose perike iz potpuno drugih razloga.

2. Vrećice skromnosti

Kad gledamo neke žestoke scene koje prethode seksualnom vrhuncu, teško je poverovati da je sve lažno. Ali vrećice skromnosti ili "čarape za pe***e" odgovorne su za ispomoć, jer glumci u njih zamotaju ud i tako ih prekriju tokom snimanja.

3. Donji veš u boji kože

Slično prekrivanje koriste i žene. Žene često zalepe na sebe tange u boji kože, sa odsečenim ivicama. Kad se kamere dobro pozicioniraju, nemoguće je reći da glumice nisu potpuno nage. A i muškarci mogu nositi nešto slično.

4. Nalepnice za bradavice

Male nalepnice koje pokrivaju bradavice prvi put su se pojavile još 1920-ih godina, kad su ih nosile plesačice kabareta. Danas ih glumice često nose kad žele da se stekne utisak da su im grudi potpuno gole.

5. Lopte za vežbanje

Glumac, pisac i redatelj Džon Turturo, izjavio je u jednom intervjuu da je tokom snimanja filma "Ljubav i cigarete",2005. godine, Kejt Vinslet sedila na maloj lopti za vežbanje, kako bi delovala kao da se upravo seksa sa muškarcem.

AP PHOTO

6. Umetni polni organi

Vrlo često su gola tela - tela dvojnika. Ali ponekad to uopšte nisu ljudska tela nego je reč o posebno napravljenim protezama. Silikonski delovi koriste se u malo žešćim scenama poput "Adelin život" i "Nimfomanka".

7. Ženski higijenski ulošci

Serija "Devojke" nije nimalo stidljiva kad su u pitanju scene seksa, ali u četvrtoj sezoni, glumica Alison Vilijams prikazana je u sceni anilingusa. Popularna Marnie je posle izjavila da je iza imala zalepljen uložak, kako bi se pokrila, ali i kako bi glumac Ebon Bos-Bačrač imao dovoljno mesta za lice.

8. Ružina vodica i glicerinski sprej

Ponekad su scene seksa uverljivije zbog sitnih detalja, kao što su kapljice znoja na glumcima. Ali to uopšte nije znoj, nego se prskaju stvarima poput ružine vodice i glicerinskog spreja, a poznato je i dodavanje sloja ulja na kožu, piše Mashable.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17