• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik.rs/informer.rs

17.04.2016

22:56

KOŠTALO GA PRIJATELJSTVO S PUTINOM: Kustin film ne učestvuje u Kanu!

Kultura

KOŠTALO GA PRIJATELJSTVO S PUTINOM: Kustin film ne učestvuje u Kanu!

Podeli vest

Novi film Emira Kusturice "Na mliječnom putu" nije uvršten u program Kanskog festivala, a režiser pretpostavlja da se to dogodilo zbog njegovih dobrih odnosa s Rusijom

Odbijanje da prihvati film na kojem je Kusturica radio četiri godine i u kome glavnu ulogu igra Monika Beluči žiri je obrazložio time što je film poslat nakon naznačenog roka, zbog čega njegovi članovi nisu imali vremena da ga pogledaju.

KUSTURICA UPOZORAVA: Idući za Alijinom "Islamskom deklaracijom", Sarajevo nije daleko od stvaranja kalifata!

- Film je bio poslat, ali nisu ga čak ni pogledali. Ja to ocenjujem kao neku vrstu udarca ili plate zbog prijateljskih odnosa s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom - rekao je Kusturica za moskovsku Nacionalnu službu novosti.

Prema njegovim rečima, nikada ranije razlog za odbijanje učešća na festivalu nije bila činjenica da je film poslat posle naznačenog roka.

Dan posle objavljivanja spiska učesnika Kanskog festivala, Kusturica i njegov "No smoking orkestra" održali su koncert u Parizu koji je počeo izvođenjem - ruske himne. Publika je odlično prihvatila ovu ideju, a mnogi su himnu slušali stojeći.

- Bio je to izvrstan koncert. Zbog čega smo odlučili da počnemo upravo od himne Rusije? To je lepo, ona nam se sviđa - rekao je producent Kusturice Mirko Radenović.

EMIR KUSTURICA O SLOBI: Milošević nije imao atomsku bombu da se suprostavi celom svetu!

Kusturica je, inače, izjavio da želi da snimi film na ruskom jeziku i da iskoristi Krim kao prostor za snimanje, prenosi "Sputnjik".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miladin

pre 8 godina

To je jednostavno los film, koji nije zasluzio da bude u Kanu.

alf

pre 8 godina

a ti kao znas sta je dobar sta je los film.i kako neko moze uopste da komentarise film kada ga jos niko nije ni video.hejteri su cudo

Pavlović Dušan

pre 8 godina

Pa naravno. To je ta „demokratija“. To je to „nemešanje zapadne demokratije u umetnost“. Kusta je car, genije i dobrotvor. Koliko je samo zaslužan što je napravio „Drvengrad“ i „Andrić grad“. Svaki turista koji ode na Zlatibor, obavezno poseti ove turističke atrakcije. Hvala Vam Kusto za sve što činite za nas

DEDA STAVRA

pre 7 godina

Kusto boli te cose za festival tvoji filmovi su osvetlali obraz i tebi i nama.Neka si ti to sto jesi i vrednije je tvoje prijateljstvo sa Putinom nego bilo kakva bizuterija sa Kanskog festivala imas ti toga i previse.Samo nam ti drzi vezu za Vladimirom i reci mu da Je Srblje i Srbija samo uz njega i bratsku nam Rusiju.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija