• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

27.05.2016

15:21

SPILBERG NA HARVARDU: Moj cilj je da stvorim svet od dva sata, a vaš da traje zauvek!

Kultura

SPILBERG NA HARVARDU: Moj cilj je da stvorim svet od dva sata, a vaš da traje zauvek!

Podeli vest

Američki reditelj Stiven Spilberg poručio je diplomcima Univerziteta Harvard da moraju da postanu heroji u svetu punom zlikovaca

 - Heroju je potreban zlikovac koga će savladati, a vi imate sreće. Ovaj svet je pun čudovišta. Tu je rasizam, homofobija, etnička mržnja, klasna mržnja. Tu su politička mržnja i religijska mržnja - rekao je Spilberg u u četvrtak govoru na svečanoj dodeli diploma na Harvardu.

(VIDEO) TROSTRUKI DOBITNIK OSKARA! Stiven Spilberg: Treba nam više magije u svetu siromaštva!

Spilberg je pozvao maturante da proučavaju prošlost da bi stvorili bolju budućnost.

 - Zverstva se dešavaju upravo sada i pitamo se ne samo "Kada će se ova mržnja završiti? - nego i '"Kako je počela?"".

Slavni reditelj govorio je maturantima o tome kako je kao dete maltretiran zato što je Jevrejin, upozorivši da su antisemitizam i islamofobija u porastu.

 - Jedini odgovor na više mržnje je više humanosti. Moramo da strah zamenimo znatiželjom - rekao je oskarovac.

Spilberg je 1960-ih godina napustio studije na Univerzitetu Kalifornija zbog posla u filmskom studiju "Univerzal", ali se kasnije vratio i 2002. diplomirao.

 - Neki idu (na studije) zbog roditelja, ja sam išao zbog svoje dece -  rekao je Spilberg, dodavši da je to uradio da bi svojoj deci ukazao na važnost obrazovanja.

Spilberg je kasnije tokom karijere počeo da snima filmove zasnovane na istorijskim događajima, što mu je, kako je rekao, dalo osećaj misije.

 - Nadam se da ćete svi naći taj osećaj misije. Ne okrećite se od onoga što je bolno. Ispitajte to, izazovite. Moj cilj je da stvorim svet koji traje dva sata. Vaš posao je da stvorite svet koji će trajati zauvek -  poručio je Spilberg maturantima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija