• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.08.2016

13:45

(VIDEO) BEOGRAD u bolivudskom filmu videlo tri miliona ljudi!

Kultura

(VIDEO) BEOGRAD u bolivudskom filmu videlo tri miliona ljudi!

Podeli vest

Bolivudski blokbaster "Oopiri", rimejk francuskog filma "Nedodirljivi", koji je prošle godine sniman na ulicama Beograda, trenutno se prikazuje u više od 1.000 bioskopa u Indiji i za tri sedmice videlo ga je preko 3,5 miliona gledalaca, saopštila je danas beogradska produkcijska kuća "Clockwork Production"

U znak zahvalnosti, indijska produkcijska kuća PVP films napravila je montažu scena snimanih u glavnom gradu Srbije sa porukom "Beograde, hvala na ljubavi i podršci", a video se može pogledati na linku: .

Film potpisuje indijska kuća "PVP", dok je izvršnu produkciju sa srpske strane vodio "Clockwork Production". 

Izvršni direktor "Clockwork" produkcije Alek Conić ističe da veliki uspeh filma "Oopri" stavlja Beograd na mapu gradova pogodnih za snimanje filmova i pruža šansu gradu da od filmske industrije počne da zarađuje milione, poput nekih drugih gradova u okruženju.

 - Snimanje prvog bolivudskog filma u Srbiji za nas je predstavljalo izuzetnu čast. Pokazali smo da imamo filmske stručnjake koji rame uz rame mogu da rade sa najvećim svetskim produkcijama, na šta sam jako ponosan. Grad Beograd i sve gradske službe izašle su u susret svim zahtevima snimanja u najkraćem roku, a naši sugrađani pokazali gostoprimstvo i veliku toleranciju -  naglasio je Conić. 

Conić smatra da film "Oopri" otvara vrata i za druge indijske produkcije.

 - Ako se u Bugarskoj godišnje snimi između 30 i 40 velikih filmova, ne postoji razlog da se u Srbiji ne snimi makar 10 -  kaže izvršni direktor "Clockwork" produkcije i dodaje da Češka od stranih filmskih produkcija godišnje inkasira i do 270 miliona evra. 

Film "Oopri" jeprvo ostvarenje indijske produkcije koje je snimano u Srbiji. 

U glavnim ulogama su indijske zvezde Akineni Nagarjuna i Karti Sivakumar, ili kako kažu producenti "indijski Harison Ford i Tom Kruz". 

Radnja prati život milijardera vezanog za invalidska kolica, kome dolazi novi staratelj da brine o njemu, njihove različite poglede na svet i prijateljstvo koje se rađa između dvojice naizgled nespojivih ljudi.

Snimanje u Beogradu je trajalo 20 dana, a velika filmska ekipa (samo iz Indije bilo je više od 80 članova) privlačila je pažnju mnogih Beograđana, koji su pratili vratolomije kaskadera po ulicama glavnog grada.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija