• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.08.2016

13:54

ROBERT DE NIRO dobitnik Srca Sarajevo za životno delo!

Kultura

ROBERT DE NIRO dobitnik Srca Sarajevo za životno delo!

Podeli vest

Robert De Niro, dvostruki dobitnik Oskara, pet puta nominacija za Oskara, nagrađen priznanjima Zlatni globus, dobitnik je prvog Počasnog Srca Sarajeva za životno delo za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti

Najveće priznanje Sarajevo Film Festivala Robertu De Niru će biti uručeno na svečanom otvaranju 22. SFF-a

 - Velika je čast imati Roberta De Nira kao prvog dobitnika Počasnog Srca Sarajeva za životno delo - rekao je Mirsad Purivatra, direktor Sarajevo Film Festivala. 

Od trenutka našeg prvog susreta, pre desetak godina na Tribeca Film Festivalu, počeli smo raditi na tome da jednog dana dođe u Sarajevo, preneli su sarajevski mediji. 

Taj dan je došao i veoma smo uzbuđeni zbog toga, rekao je i dodao da kao filmski profesionalac i veliki zaljubljenik u film veruje da ovo govori, ne samo u svoje, već i u ime publike i mojih kolega.

De Niro će sarajevskoj publici predstaviti film koji će otvoriti ovogodišnji Sarajevo Film Festival.

Reč je o kultnom ostvarenju Martina Scorsesea “Taxi Driver” koji je u čast 40. godišnjice prikazivanja upravo restauriran. 

Film će biti prikazan istovremeno u Narodnom pozorištu i Ljetnom kinu gde će De Niru biti uručeno Počasno Srce Sarajeva pred 3.000 filmskih zaljubljenika.

“Taxi Driver” je ocenjen od kritike, filmskih stvaralaca i publike jednim od najznačajnijih filmova svih vremena.


Film je bio nominovan za Oskara u četiri kategorije, uključujući i one za najbolji film, najboljeg glumca (De Niro), osvojio je Zlatnu palmu Cannes Film Festivala 1976. godine te dva Zlatna globusa.

Uz “Taxi Drivera,” De Niro i Scorsese snimili su osam filmova zajedno: "Mean Streets” (1973), "New York, New York" (1977), "Raging Bull" (1980), "The King of Comedy" (1983), "Goodfellas" (1990), "Cape Fear" (1991) i "Casino" (1995).

Istaknuti glumac će u Sarajevu, za festivalsku publiku i predstavnike medija govoriti o svojoj karijeri u razgovoru, koji će biti održan u Narodnom pozorištu.

Posljednji De Nirovi projekti, koji su u fazi postprodukcije, su “The Comedian” reditelja Taylora Hackforda i “Wizard of Lies” HBO-a u kojem tumači lik Berniea Madoffa i potpisuje izvršnu produkciju. 

Sledeći projekat u kojem ćemo ga gledati su “Hands of Stone” The Weinstein Company i “Bus 657.” Grindhouse Entertainmenta.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija