• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: b92.net/informer.rs

31.10.2016

09:10

NAJVEĆI BIOSKOPSKI HITOVI! Filmovi za koje niste znali da su rimejkovi!

Kultura

NAJVEĆI BIOSKOPSKI HITOVI! Filmovi za koje niste znali da su rimejkovi!

Podeli vest

Neki od najvećih bioskopskih hitova, među kojima su i dobitnici Oskara, nisu delo originalnih ideja, već rimejkovi postojećih istoimenih filmova

Znamo da se novi “Ben Hur” vraća ovde godine u potrazi za osvetom onima koji se se ogrešili na njega. Najava rimejka kultnog filma “zapalila” je svet. Ovaj film iz 1959. godine osvojio je 11 nagrada, a mali broj ljudi zna da je ovaj Oskarovac zasnovan na filmu “Ben Hur: A Tale of the Christ”, iz 1925. godine. 
 

printscreen

Film “Skarfejs” je rimejk istoimenog filma iz 1932. godine, koji govori u italijanskim gangsterima u Čikagu. 
 

Printscreen You Tube

“Čarobnjak iz Oza” je film koji je 1939. promenio bioskop zauvek. Međutim, pre njega bila su čak dva filma o Doroti i njenom putovanju u Oz, jedan iz 1925., a drugi iz 1910. godine, koji se zvao “The Wonderful Wizard of Oz”. 

Jedan od najromantičnijih filma po mišljenju mnogih, “Stigla ti je pošta”, u kojima se zaljubljuju Meg Rajan i Tom Henks je zapravo rimejk filma “Prodavnica iza ugla”, iz 1940. godine. 

Komedija iz 2000. godine, u kojima glume izvenredni Robert De Niro i Ben Stiler, je zapravo rimejk istoimenog nezavisnog filma "Upoznajte roditelje", iz 1992., koji nije najsjajnije prošao kod publike. 

Film “Muva” je takođe rimejk istoimenog filma iz 1958. godine. 

Film “Klopka za roditelje”, u kojoj Lindzi Lohan glumi sebe i svoju bliznakinju u interesantnim nestašlucima kako bi opet spojile svoje roditelje, je takođe rimejk istoimenog fima iz 1961. godine. 

Film Stivena Spilnerga “Rat svetova” je rimejk istoimenog filma iz 1953. godine.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija