• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

14.11.2016

13:06

PLJUŠTE PRIZNANJA! Kusturici nagrada za životno delo u Lisabonu!

Kultura

PLJUŠTE PRIZNANJA! Kusturici nagrada za životno delo u Lisabonu!

Podeli vest

Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica dobio je nagradu za životno delo na Međunarodnom filmskom festivalu u Lisabonu

U okviru glavnog programa "Lisabon - Estoril film festivala", koji je juče završen, prikazan je i Kusturičin najnoviji film "Na mliječnom putu", koji je izazvao burne pozitivne reakcije, ovacije i aplauz kakav nije viđen ni na Venecijanskom festivalu, gde je film premijerno prikazan. 

U dvočasovnom festivalskom programu, nakon projekcije filma, publika je imala priliku da razgovara sa srpskim rediteljem, a o bogatom autorskom opusu Emira Kusturice, biranim rečima govorili su direktor "Lisabon - Estoril film festivala" i filmski kritičari, javila je Srna. 

Tri dana pre festivala u Lisabonu, film "Na mliječnom putu" ispratile su i ovacije u Meksiku u Rijo Kobu. Meksičkoj premijeri prisustvovala je i italijanska glumica Monika Beluči, koja igra glavnu ulogu u filmu, i producentski tim. Prema prvim reakcijama filmske kritike i publike, film "Na mliječnom putu" biće hit i u ovoj državi. Život ovog filma nastavlja se u bioskopima širom Portugalije, a 19. decembra premijerno će biti prikazan u Moskvi. Film "Na mliječnom putu" do sada je predstavljen u oko 20 zemalja. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Todor

pre 7 godina

Sto je drzava,u kojoj se filmski festival odrzava,udaljenija od ovih prostora priznanja su sve veca i veca.Logicno!

Sava Prokopović iz Ritopeka

pre 7 godina

Подржавамо Емира Кустурицу.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija