• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2016

11:13

NAŠ FILM NIŽE USPEHE! Film Jesen samuraja oduševio bečku publiku

Kultura

NAŠ FILM NIŽE USPEHE! Film Jesen samuraja oduševio bečku publiku

Podeli vest

Premijera romantične komedije "Jesen samuraja", reditelja Danila Bećkovića, oduševila je sinoć bečku publiku

Najgledaniji domaći film ove godine, koji je do sada u Srbiji pogledao više od 170.000 ljudi, premijerno je prikazan u bečkom bioskopu "UCI Mileniumsiti", u čak tri sale.

Oko 1.300 ljubitelja srpske kinematografije imalo je priliku da uživa u novom srpskom filmu, koji je izmao osmeh i aplauz u bečkom bioskopu, u čiji je redovan repertoar ušao.

Na kraju filma bečkoj publici poklonili su se protagonisti glumci Marija Jovanović, Slaviša Čurović, kao i miljenik publike osmogodišnji Petar Novićević, te producent Marko Paljić i kompozitor Marko Kon.

Čurović je, u razgovoru sa publikom, kazao da je ponosan što je bio deo ovog projekta, koji je nešto jedinstveno u istoriji srpskog filma.

Producent Paljić je naglasio da se radi o filmu koji do sada nikada nije rađen na našim prostorima, a to je film o borilačkim veštinama.

 - Imali smo ozbiljnu sreću da su sa nama radili najveći svetski kaskaderi koji su radili ''Troju'' i ''Nemoguću misiju''. Sve to ne bi bilo moguće da Petar Strugar nije godinu i pod dana trenirao sve moguće borilačke veštine. Pri tom godinu i po dana on je imao stalni fitnes trening i pokazao da naši glumci mogu što i američki - kazao je Paljić.

Film je, kako je dodao, počeo da se sprema dok je ekipa bila na turneji sa prethodnim ostavrenjem "Malim Budom", i mislilo se da će Strugar "izaći i uraditi 20 sklekova" i da će biti spreman za novu ulogu, ali da to nije bilo baš tako.

 - Suočili smo se sa nečim što nikada do sada nismo radili. Imali smo priliku i sreću da radimo sa kamerom i setom objektiva sa kojima se rade najveći holiuvidski filmovi i blokbasteri -  dodao je Paljić.

Kon je preneo da je za filmsku muziku koristio motive iz 80-tih godina muziku koju smo tada voleli u bivšoj Jugoslaviji, ali da je obrada bila na način kako se sećamo te muzike, kako je ostala u našim glavama.

Takođe se i on osvrnu na glavnog glumca Petra Strugara, dodajući da "nije jeo ništa", to jest godinu i po dana, spremajući se za film, jeo samo belo pileće meso i zelenu salatu, što nije bilo lako.

Kada je reč o Aci Lukasu, koji ima ulogu u filmu, Kon je objasnio da mu je u ranim razgovorima palo napamet da se estradni umetnik pojavi u filmu, a sreća je bila da se Lukasu dopao "Mali Buda", pa je odmah prihatio poziv.


Najmlađi član filmske ekipe Petar Novićević vidno je bio oduševljen prvim boravkom u Beču, kao i kako ga je bečka publika prihvatila.

On je kazao da mu prija kada ga publika voli i da voli da deli autograme i da se slika.

Na kraju razgovora sa publikom protagonisti su napravili "selfi" sa publikom, sa kojom su se kasnije i posebno slikali.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija