• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.02.2017

16:15

ZA SVAKOG PO NEŠTO! Nominovani filmovi za Oskara na predstojećem FEST

Kultura

ZA SVAKOG PO NEŠTO! Nominovani filmovi za Oskara na predstojećem FEST

Podeli vest

U programu FEST-a se već tradicionalno nalaze mnogobrojna ostvarenja iz prethodne godine koja se takmiče za jednu od najvećih svetskih filmskih nagrada - Oskara, saopštili su danas iz Direkcije festivala

Dva dana nakon početka ovogodišnjeg festivala, 26. februara biće priređena ceremonija dodele Američke filmske akademije.

Kao najavu 45. FEST-a publika je na projekciji u Sinepleksu Ušće 25. januara već imala prilike da pogleda zavodljivi mjuzikl La La Lend (r. Demijan Čazel) nominovan u čak 14 najvažnijih kategorija: za najbolji film, režiju, mušku ulogu, žensku ulogu, fotografiju, montažu, kostim, scenario, scenografiju, originalnu muziku, miks zvuka i montažu zvuka. 

Osim toga, "La La Lend" ima dve nominacije u istoj kategoriji - za najbolju originalnu pesmu. Za najbolju originalnu muziku nominovani su još i "Džeki" (režija Pablo Laren) i "Mesečina" (rezija Beri Dženkins).

U programu FEST-a nalaze se čak četiri ostvarenja od ukupno devet nominovanih za najbolji film u celini: "Nevidljivi faktori" (r. Teofor Melfi), "Po cenu života" (r. Dejvid Makenzi), "Mančester na moru" (r. Kenet Lonergan) i "Mesečina".


Između ostalih, u konkurenciji za najbolji originalni scenario našli su se "Mančester na moru" i "Po cenu života", dok su flimovi "Nevidljivi faktori" i "Mesečina" nominovani u kategoriji za najbolju filmsku adaptaciju.

U programu FEST-a "Gala" naći će se filmovi "Ona" (r. Pol Ferhoven) i "Džeki", a glumice koje ih ih čine fantastičnim - Izabel Iper i Natali Portman - nominovane su u kategoriji za najbolju glavnu žensku ulogu. Za najbolji kostim je nominovan upravo film "Džeki", posvećen misterioznoj prvoj dami Amerike, a u konkurenciji za najbolju mušku ulogu takmičiće se Kesi Aflek za "Mančester na moru".

Maestralni Majkl Šenon je po drugi put nominovan za Oskara u kategoriji za najbolju sporednu mušku ulogu, ovaj put za pojavljivanje u filmu "Noćne zveri". 

Osim njega, u ovoj kategoriji našli su se i nezaboravni Džef Bridžis za ulogu u filmu "Po cenu života", Lukas Hedžis za "Mančester na moru" kao i Maheršala Ali za film "Mesečina". U kategoriji za najbolje sporedne glumice takmičiće se Naomi Haris za ulogu u filmu "Mesečina", zatim Oktavia Spenser za "Nevidljive faktore" i Mišel Vilijams za "Mančester na moru".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija