• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.02.2017

14:26

FILM KOJI ĆE OTVORITI FEST! Kusturičin "Mliječni put" u bioskopima od 25. februara

Kultura

FILM KOJI ĆE OTVORITI FEST! Kusturičin "Mliječni put" u bioskopima od 25. februara

Podeli vest

Film "Na mliječnom putu" scenariste i reditelja Emira Kusturica svečano će 24. februara otvoriti ovogodišnji 45. FEST, a već od 25. februara moći će da ga vide i gledaoci širom zemlje, saopštili su danas producenti

Ostvarenje našeg proslavljenog režisera, koje je imalo svetsku premijeru na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji (nagrada publike "Mladi zlatni lav"), biće prikazano na beogradskom Međunarodnom filmskom festivalu van tamičarskog programa, a zvezda filma glumica Monika Beluči svečano će otvoriti ovogodišnju manifestaciju. 

Film prati priču o životu jednog čoveka u tri različita životna perioda: o vremenu koji je proveo kao srećni mlekadžija tokom rata, opasnim avanturama i romansi sa voljenom ženom i potonjem monaškom životu, kada se osvrće na burnu prošlost - kako svoju, tako i svoje zemlje. 

 - Režirao sam savremenu bajku i u isti mah sve ovo bilo je jednako uzbudljivo kao bilo koji drugi film koji sam napravio. U ovom filmu otkrio sam lepotu i otkrio sam intenzivne, ljudske svetove. ''Na mlliječnom putu'' je nastao iz mnogih slojeva moga života. Ako bih mogao da uporedim svoj doživljaj filma nekada i sada, ovog puta bih se pomnije zagledao u prapočetak -  rekao je Kusturica.

Prema njegovim rečima, u različitim fazama njegovog života film je postojao kroz dijalog sa drugim umetnostima, književnošću, slikarstvom i tako dalje. 

 - Ovog puta pratio sam pravolinijsku putanju u razvoju filma unutar čistote filmskog jezika. Dok sam snimao ''Na mliječnom putu'', život mi se skoncentrisao na taj film. Bio je to dug proces i moj pristup snimanju je bio u skladu s mojom filozofijom i mojim odnosom prema prirodi i onome što ljudi zaista misle o životu -  otkrio je Emir Kusturica, koji ovoga puta tumači i glavnu mušku ulogu. 

Partnerka mu je glumica Monika Beluči, a u filmu igraju i Sloboda Mićalović, Predrag Miki Manojlović… 

Film je snimljen u koprodukciji - BN Films, Pinball London, Rasta Internacional, a domaći distributer je Filmstar.

Dan nakon svečane beogradske premijere film će naći na redovnom bioskopskom repertoaru širom Srbije i Crne Gore, a istog dana ekipa filma će se pokloniti i novosadskoj publici na svečanoj premijeri u bioskopu Arena Cineplex.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija