• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.02.2017

20:58

(VIDEO) DRAGI BEOGRADE FESTIVAL JE OTVOREN: Ovim rečima slavna glumica Monika Beluči otvorila je 45.FEST!

Kultura

(VIDEO) DRAGI BEOGRADE FESTIVAL JE OTVOREN: Ovim rečima slavna glumica Monika Beluči otvorila je 45.FEST!

Podeli vest

Dragi Beograde, festival je otvoren - ovim rečima je večeras u Sava Centru slavna glumica Monika Beluči, otvorila 45. Međunarodni filmski festival - Fest, u okviru koga će do 5. marta biti premijerno prikazano 95 filmova

Beluči je pre projekcije filma "Na mlečnom putu" Emira Kusturice, izrazila zadovoljstvo što je provela četiri godine u Srbiji radeći sa izuzetnim rediteljem Kusturicom, što je bilo za nju neverovatno iskustvo.

(VIDEO) MONIKA BELUČI STIGLA U BEOGRAD! Evo šta je rekla po dolasku...

Ona je zahvalila Srbiji na ljubavi, toploj atmosferi i lepoti na koje je naišla tokom svog boravka i snimanja filma.

Prethodno su dodeljene nagrada "Beogradski pobednik" srpskom glumcu i reditelju Ljubiši Samardžiću za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti i španskom reditelju Karlosu Sauri za dosadašnje stvaralaštvo.
Tanjug



U ime Samardžića priznanje je iz ruku umetničkog direktora Festa Jugoslava Pantelića primila sekretarka za kulturu grada Beograda Ivona Jevtić.

 

 


Velikom majstoru lepote formi, koji je pod Frankovom vlašću snimao politički angažovane filmove i postao i ostao jedan od najcenjenijih filmskij majstora Sauru nagradu "Beogradski pobednik" takođe je uručio Pantelić.

"Izvinite što ne govorim srpski jezik. To je veoma lep jezik, ali i težak", rekao je Saura primajući nagradu i zahvalio svima što su ga se setili, izrazivši nadu da će imati priliku ponovo da dođe u Beograd.

 

 

Tanjug

"Snimio sam 40 filmova, imam sedam sinova i što se mene tiče moj život je ispunjen", dodao je španski reditelj.

Fest je podsetio i na one koji su decenijama stvarali magiju pokretnih slika a koji su nas napustili - Velimira Batu Živojinovića, Dragana Nikolića, Milorada Mandića Mandu, Marinla Mdžgalja, Miru SWtupicu, Ðorđa Jelisića, Mihaila Zaverla, Krsta Škanatu, ali i kolažom inserata najavio program koji publiku očekuje narednih dana.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju
Politika

ZSO da se formira što pre! Makron očitao lekciju Aljbinu Kurtiju

Predsednik Francuske Emanuel Makron poručio je danas u telefonskom razgovoru sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem da pridaje veliki značaj napretku u formiranju Zajednice srpskih opština (ZSO) i istakao posvećenost dijalogu Beograda i Prištine, saopštila je Jelisejska palata.

23.04.2024

22:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija