• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vostok.rs

23.03.2017

10:13

FILM "NA MLEČNOM PUTU" OSVAJA RUSIJU: Kusturici nagrada festivala "Zlatni vitez" u Sevastopolju

Kultura

FILM "NA MLEČNOM PUTU" OSVAJA RUSIJU: Kusturici nagrada festivala "Zlatni vitez" u Sevastopolju

Podeli vest

Predsednik filmskog foruma, narodni umetnik Rusije Nikolaj Burljajev, potvrdio je da će Kusturičin film "Na mlečnom putu" otvoriti festival "Zlatni vitez" u Sevastopolju, prenosi TASS

- Već smo razgovarali sa Kusturicom i on daje svoj film sa prevelikom radošću, a u aprilu će nam konačno odgovoriti da li će moći da prisustvuje na samom otvaranju festivala. Šanse za to su velike jer saopštili smo mu da će upravo njemu uručiti najveću nagradu - Zlatnu medalju 'Sergej Bondarčuk' za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti - rekao je Burljajev.

Međunarodni filmski festival pod devizom "za moralne ideale i uzdizanje ljudske duše" ujedinjuje film, pozorište, muziku, književnost i likovnu umetnost.

Оdržava se u Sevastopolju pošto je pre tri godine potpisan ugovor sa administracijom grada i "Zlatnom vitezu" poverena organizacija svih kulturnih manifestacija u gradu.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija