• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Srna

07.04.2017

11:22

FILM O RADOVANU KARADŽIĆU: Premijerno u "Sava centru" 11. aprila u 20.30 časova!

Kultura

FILM O RADOVANU KARADŽIĆU: Premijerno u "Sava centru" 11. aprila u 20.30 časova!

Podeli vest

Režiser Dragan Elčić veruje da će njegov dokumentarni film o prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću biti svetska priča i da će gledaoci kroz njega moći na objektivan način da sagledaju ličnost Karadžića, ali i vreme koje ga je istaklo u prvi plan

Film će premijerno biti prikazan u "Sava centru" u Beogradu 11. aprila u 20.30 časova. Dodaje i da će premijeri prisustvovati ruski reditelj Nikolaj Petrovič Burljajev, te da je organizator - Udruženje Čast otadžbine pozvalo politički vrh Republike Srpske i Srbije.

Elčić kaže da je režiranje filma "Radovan - povik iza zidova tamnice" za njega bilo veliki izazov, ali istovremeno odgovornost i čast.

PAULO KOELJO HOĆE DA PIŠE ROMAN O KARADŽIĆU! Traži dve nedelje nasamo s njim u ćeliji, čeka se samo dozvola Haškog tribunala!

- Kroz film pokušavamo sagledati kako Karadžić vidi sebe, a moja je želja da kada film bude završen ostane samo jedna, jedina poruka - prvi padež čovjek i da gledalac shvati vrijeme u čijem vrtlogu se našla jedna ličnost, da je ta ličnost uspela da se izbori sa svim silama koje su zadesile ovaj prostor, izdrži do kraja, stvori Republiku Srpsku i čvrsto stoji na zemlji - rekao je Elčić za SRNU.

MILOŠEVIĆEV TUŽILAC BI DA NAM MENJA ISTORIJU: Džefri Najs tražio MILION EVRA za napad na Srbiju!

On navodi da je kroz formu ličnog ispovedanja Karadžića želeo da običan čovek spozna vreme i istorijski trenutak.

- Pokušao sam da spoznamo ličnost Karadžića kakvu možda nismo znali, da je prepoznamo sa one intimne, ljudske, moralne i svake druge strane, da je ostavimo onima koji ga vole i onima koji ga ne vole da razmisle - rekao je Elčić.

On je dodao da dokumentarni film o Karadžiću, koji traje 90 minuta, sledi liniju feljtona, jer osim televizijske slike, uključuje i novinsku i radio priču.

KARADŽIĆ: Nije bilo genocida u Srebrenici, za zločin odgovorni otuđeni pojedinci!

- Imali smo neobičan pristup da novinski feljton pretvorimo u dokumentarnu priču. To je bio težak proces i put. Snimali smo na 59 lokacija, uz dosta arhivskog materijala, novinskih arhiva od 90-tih do danas - istakao je Elčić.

On je naveo da ljudska linija koju film sledi nikog neće ostaviti ravnodušnim, dodajući da film otkriva mnoge stvari koje su enigma i tajna i o kojim se do sada nije ništa znalo.

- Film nema nikakvu nacionalnu liniju, nego ljudsku, otvoren je i može ga videti bilo ko bez obzira na predrasude koje možda ima - rekao je Elčić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija